Jazz festival 10. i 11. srpnja na glavnom koprivničkom trgu

19:47h
0

„Fest Jazza” glazbena je manifestacija koju organizira Jazz klub Koprivnica, udruga glazbenika i prijatelja jazz glazbe sa sjedištem u Koprivnici. Nakon 18 godina postojanja kluba, te održanih preko 180 koncerata, odlučili su svoje dugogodišnje iskustvo i ljubav prema jazzu usmjeriti u organizaciju manifestacije koja će zasigurno biti od velikog značaja za grad Koprivnicu i u kojoj će uživati svi ljubitelji glazbe i ljetnih koncerata na otvorenom.

Na glavnoj pozornici festivala na Zrinskom trgu nastupiti će „Big Band Požega”-jedan od najaktivnjih hrvatskih big band sastava, varaždinski „Groove On”, B’S FUNstallation, Porinom nagrađeni „Davor Križić Experiment” i „ZZ Quartet” sa Ratkom Zjačom i Simoneom Zanchinijem. U dnevnom programu zasvirat će Dixieland Band Čakovec, Limena glazba Virje, te Ratko Vojtek.

U sklopu festivala, u Muzeju grada Koprivnice, biti će postavljena izložba fotografija „JAZZ PORTRETI” jazz novinara Davora Hrvoja., a moći će se razgledati od 10.-20. srpnja.

Bogat program festivala upotpunjuje i kino projekcija filma „Jazz Apartman” u Kinu Velebit, te radionica i predstavljanje koprivničke gitare Katar Queen Bodra graditelja Mirana Katara u Intek Music Shop-u.

Organizatori najavljuju i Festivalsku noć – After jazz party u Rooster pub-u 10.7. nakon 23:00 sata, te After Fest Party u Cafe Stars-u 2002 u subotu, 11.7. nakon 23:00 sata.

Knjižnica i čitaonica „Fran Galović” za vrijeme trajanja festivala u svojim će izlozima postaviti prigodnu izložbu o jazzu.

Ulaz na sve programe je besplatan.

FEST JAZZA KOPRIVNICA 2015. – PROGRAM

10. srpnja

17:30 Otvorenje izložbe Davora Hrvoja „JAZZ PORTRETI” i promocija albuma – Ratko Vojtek

(Muzej grada Koprivnice)

19:00 Službeno otvorenje festivala (Zrinski trg)

19:30 BIG BAND POŽEGA (Zrinski trg)

21:00 GROOVE ON (Zrinski trg)

22:00 B’S FUNstallation (Zrinski trg)

23:00 – FESTIVALSKA NOĆ – AFTER JAZZ PARTY (Rooster Pub)

11. srpnja

10:30 PUHAČKI ORKESTAR VIRJE (Zrinski trg)

11:30 DIXIELAND BAND ČAKOVEC (Zrinski trg)

13:30 GLAZBENA RADIONICA – RATKO ZJAČA Presents KATAR GUITARS (Intek Music Shop, Franje Gažija 3)

15:00 PROJEKCIJA FILMA „JAZZ APPARTMENT” (Kino Velebit, Zrinski trg)

20:00 DAVOR KRIŽIĆ EXPERIMENT (Zrinski trg)

21:30 ZZ QUARTET (Zrinski trg)

23:00 AFTER FEST PARTY – STARS 2002

1.-11.7. Izložba „FEST JAZZA” u izlogu Knjižnice i čitaonice „ Fran Galović”

Više o programu i izvođačima saznajte na web stranici festivala www.festjazza.hr.

Glavni pokrovitelji festivala su grad Koprivnica i Koprivničko-križevačka županija, a pomogli su i brojni volonteri, organizatori popratnih sadržaja (Knjižnica i čitaonica „Fran Galović”, Pučko otvoreno učilište Koprivnica, Muzej grada Koprivnice, Rooster Pub, Stars 2002), sponzori (Carlsberg Croatia d.o.o., Podravka d.d., Svinaweb, 3S5, Intek Music Shop, Svadbena bajka, Komunalac d.o.o., Tiskara Baltazar, Epson, Nexus Production, Turistička zajednica grada Koprivnice, Turistička zajednica Koprivničko-križevačke županije ) i medijski pokrovitelji (Radio Drava, Večernji list, Glas Podravine, Koprivnica.net, Jazz.hr i VTV).

NAJAVNI KONCERT FESTIVALA:

CHUI – Rooster Pub, 20.6., 22:00h!

čitam...