U SAV GLAS

Je li Kolinda stvarno previše popila u Kninu?

Kolinda se ugurala među pripadnike klape Sv. Mihovil i s njima otpjevala pjesmu.

15:36h
0

Večer prije Dana pobjede i domovinske zahvalnosti na Kninskoj tvrđavi održan je svečani prijem za vojne zapovjednike.

Njemu je prisustvovala i predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović koja je svima ukrala šou.

Hrvatska predsjednica je u jednom trenutku po protokolu izašla pred mikrofon kako bi održala govor, no ono što je uslijedilo predstavljalo je najbizarnijih pola sata kojima smo mogli svjedočiti na domaćoj političkoj sceni ove godine, a i prijašnjih godina, piše index.hr

Kolinda je prvih pet minuta govora većinom govorila na engleskom jeziku, obraćajući se ponajviše direktno generalici Best i objašnjavajući kako joj je baš drago što je američka gošća tu. Onda se u jednom trenutku ipak prebacila na hrvatski te krenula objašnjavati kako je gotovo grize savjest jer nije uzela pušku u ruke i sudjelovala u Vojno-redarstvenoj operaciji Oluja. Nakon toga je Kolinda za samu sebe rekla da je bila pomoćnica glavnog tajnika UN-a, a zapravo je bila na toj poziciji u NATO-u te je do kraja izlaganja – vojnih zapovjednika Oluje sjetila se tek oko desete minute.

Zatim se, piše index, ugurala među pripadnike klape Sv. Mihovil i s njima otpjevala pjesmu.

Na televizijskim snimkama se također vidi da se Kolinda oslanjala na svog savjetnika Antu Deura dok je odlazila s tvrđave, a sve navedeno je rezultiralo brojnim nagađanjima u javnosti kako je predsjednica te večeri bila – pijana.

Njih je najdirektnije izrazio njezin prethodnik Ivo Josipović gostujući na televiziji N1, gdje je rekao da se mnogi pitaju je li Kolinda u Kninu pila alkohol. Na Josipovićevu izjavu se osvrnuo premijer Andrej Plenković, koji je konstatirao da su to teške riječi, ali nije demantirao. HDZ-ovi ministri koje se dan kasnije pitalo o događanjima s Kninske tvrđave, inzistirali su na tome da su predsjednicu obuzele emocije.

čitam...