Rekorderi vikenda

Jedan u Đurđevcu vozio s 2,56 promila u krvi, drugi u Đelekovcu jurio 100 na sat

Najveća koncentracija alkohola kod mladog vozača utvrđena je u nedjelju, u 22 sata u Đurđevcu, kada je 21-godišnjak upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 2,42 promila.

13:03h
0
Ilustracija // Foto: Arhiva ePodravina.hr
Ilustracija // Foto: Arhiva ePodravina.hr

Tijekom vikenda na području Policijske uprave koprivničko-križevačke zabilježena je prometna nesreća u kojoj je jedna osoba lakše ozlijeđena te tri nesreće s materijalnom štetom.


Utvrđeno je 147 prometnih prekršaja, od čega 21 prekršaj upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola i 54 prekršaja vožnje nepropisnom i neprilagođenom brzinom.

Radi upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola sankcionirana su četiri mlada vozača. Najveća koncentracija alkohola kod mladog vozača utvrđena je u nedjelju, u 22 sata u Đurđevcu, kada je 21-godišnjak upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 2,42 promila.

Najveća koncentracija alkohola utvrđena je pak u subotu u 0.25 sati u Ulici Miroslava Krleže u Đurđevcu, kada je 37-godišnji vozač vozio s 2,56 promila u krvi.

Najveća brzina kretanja vozila utvrđena je u subotu u 11.01 sati u Ulici Pavla Kvakana u Đelekovcu, kada se vozač osobnog automobila kretao brzinom od 102 kilometara na sat, iako je brzina ograničena na 50 kilometara na sat.

U subotu, 6. svibnja, od 17 do 23 sata na području PP Đurđevac proveden je pojačani nadzor prometa usmjeren na nadzor brzine kretanja i alkoholiziranost vozača.

Najveća koncentracija alkohola utvrđena je u 20.35 sati u Kolodvorskoj ulici u Budančevici, kada je 48-godišnji vozač upravljao teretnim vozilom pod utjecajem alkohola od 1,22 promila.

Najveća brzina kretanja vozila utvrđena je u 19.34 sati u Ulici Stjepana Radića u Šemovcima, kada je vozač upravljao osobnim automobilom brzinom od 121 kilometara na sat, iako je brzina ograničena na 60 kilometara na sat.

čitam...