epidemija

Jedan novi slučaj korone u Koprivničko-križevačkoj, Stožer podsjeća na obavezno nošenje maski

11:47h
0
Ilustracija // Foto: Twenty20

U protekla 24 sata u našoj županiji testirano je 45 uzoraka sa sumnjom na koronavirus, a jedan od njih vratio se pozitivan! Informacija je to koju je objavio županijski Stožer civilne zaštite.

Radi se o kontaktu ranije pozitivne osobe. Na području županije trenutno je šest aktivnih slučajeva pozitiviteta bolesti COVID-19, od početka epidemije ukupno je zabilježeno 106 slučaja oboljenja koronavirusom.

Stožer poziva sve stanovnike da se i dalje odgovorno ponašaju i pridržavaju odluka Nacionalnog Stožera civilne zaštite, svih općih te najnovijih preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo koje se odnose na sprječavanje zaraze COVID-19 tijekom održavanja profesionalnih umjetničkih izvedbi, kulturnih programa i manifestacija te da primjenjuju socijalnu distancu, održavaju higijenski standard i dezinfekciju, nose zaštitne maske sukladno Odluci o nužnoj mjeri obveznog korištenja maski za lice kako bi se smanjilo širenje zaraze koronavirusa te time zaštitilo vlastito zdravlje i zdravlje sugrađana.

čitam...