15.1 C
Koprivnica
Nedjelja, 26. ožujka 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Doza nadahnuća

Jedino što imamo je Sada
J

Ne propustite

Mladi nemaju budućnost. Nekad je bilo bolje. Koliko puta ste čuli ili izgovorili te rečenice? Možda baš sada mislite o tome što ste propustili uraditi, što ste mogili drugačije ili što ste uradili krivo. Možda mislite da vam je nanesena nepravda ili da su drugi učinili vaš život baš takvim. Uglavnom svoju prošlost putem svojih misli stalno dovlačite u vašu sadašnjosti i opet ju iznova i iznova proživljavate.

I ta stalna briga oko budućnosti i kako biti siguran. Svi vaši planovi što morate postići, gdje sve morate ići koga sve morate osigurati. Briga za vašu djecu, za vaše roditelje, briga za vaš posao i briga kakvo će vrijeme biti sutra. Cijelo vrijeme vaše misli putuju u budućnost brinu i planiraju. Stalno nastojite nešto postići.

No, vaša budućnost ne postoji ona se još nije dogodila vi u sadašnjosti projicirate neke buduće događaje. Isto tako vaša prošlost ne postoji jer svi događaji su iza vas i mogu biti samo dio vašeg sjećanja. Trošimo tako puno energije i tako puno života na ono što je bilo i na ono što će možda biti, ali ako stanemo i dobro promislimo, vidimo da je jedino što imamo ovaj trenutak. Jučer je bilo, a sutra možda nikad neće doći. Sadašnji trenutak i to je jedino vrijeme gdje jesmo i gdje možemo biti.

Naše misli, međutim, su najmanje u tom jedinom trenutku u kojem mi postojimo i u kojem možemo djelovati. Prisutnost u sadašnjem trenutku daje nam budnost i svjesnost postojanja. To je jedini trenutak kada nam se nešto može dogoditi i ako ga nismo svjesni jer smo negdje drugdje, mi ga iznova i iznova propuštamo. I zato nema smisla stalno analizirati neke prošle događaje ili brinuti o budućnosti važno je biti prisutan sada i ovdje.

Što više živite u SADA, sve više ćete osjećati jednostavnu, ali duboku radost postojanja i neprikosnovenost sveg života. (E. Tolle)

Oslobodite svoj potpuni potencijal
MEDITIRAJMO ZAJEDNO
Energetske vježbe, meditacija, vježbe disanja i vođene meditacije.
Svakog utorka i četvrtka u 20 sati, Oružanska 23, Koprivnica
Informacije i prijave na  mob. 099 194 2378
Ostale mogućnosti individualne konzultacije (tehnike i metode za brži osobni rast) kao i meditacije prilagođene samo vama.   

Kristi Blažek, promotor života

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
loading...
- Oglasni prostor -

Najnovije

četvrta nl bj-kc-vt

Ludi derbi u Ferdinandovcu završio s četiri pogotka, savršen učinak naših klubova poništili Legrađani

Odigrano je i 16. kolo Četvrte NL BJ-KC-VT, koje je bilo prilično sretno za naše klubove, barem one koji...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti