STOŽER IZVJEŠTAVA

Jedna starija osoba pozitivna na koronu preminula u koprivničkoj bolnici, Stožer zabilježio 107 novih slučaja zaraze

Osam osoba je na respiratoru

11:16h
0
Covid odjel
Covid odjel // Foto: Marko Dedić

Tijekom ponedjeljka izuzeto je 247 uzoraka sa sumnjom na koronavirus, od toga je njih 107 bilo pozitivno, priopćio je jutros Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije.

To znači da je trenutno aktivno 662 slučaja, u međuvremenu su ozdravile su 62 osobe, na bolničkom se liječenju nalazi 49 pacijenata, od čega je osam na respiratoru. Loša je vijest to da je u Općoj bolnici Koprivnica ponovno preminula jedna osoba (1938. godište) s pozitivitetom na koronavirus, a koja je u kliničkoj anamnezi imala i druge pridružene bolesti te je bila cijepljena protiv koronavirusa.

Od početka pojave SARS – CoV-2 virusa na području županije bolest COVID-19 potvrđena je kod 18859 osobe.

Napomenimo kako je jučer u prostorima Zavoda za javno zdravstvo KKŽ (u Koprivnici) provedena akcija cijepljenja protiv bolesti COVID-19, kojoj se odazvalo ukupno 296 osoba, koje su primile prvu, drugu i treću dozu cjepiva.

Akcija cijepljenja se nastavlja u srijedu na punktu u Koprivnici, u prostoru dvorane Srednje škole, i to u terminu od 14 do 18 sati. Građani se mogu cijepiti cjepivima Comirnaty (Pfizer), Moderna i Janssen (Johnson), potrebno je obavezno donijeti osobnu iskaznicu i zdravstvenu iskaznicu, a kod dolaska na drugu i treću dozu cijepljenja, potrebno je donijeti i potvrdu o primitku prethodnih doza cjepiva. Detaljan raspored i termini novih punktova dostupni su na internet stranici Županijskog Zavoda za javno zdravstvo.