poučno

Jezične igre na njemačkom jeziku oduševile mališane u knjižnici

Gospođa Meyer prezentirala je i gumi-gumi, najdražu igru iz rodne Njemačke, a učenici su također imali priliku isprobati ovu već pomalo zaboravljenu igru.

08:34h
0

U Gradskoj knjižnici Đurđevac održane su Jezične igre na njemačkom jeziku. Voditeljica radionice bila je Dorotea Meyer, a radionici je prisustvovao i njezin suprug Branko Barkić koji je pomogao oko prijevoda.

Voditeljica radionice upoznala je djecu sa svim bitnim činjenicama vezanima uz Njemačku, od geografskog položaja, klime, gospodarstva pa sve do najpoznatnijih Nijemaca, kuhinje, nogometa i narodnih nošnji koje Nijemci s ponosom nose na svečanostima, a pogotovo na Oktoberfestu. Djeca su imala puno pitanja, a najviše oko Berlinskog zida, koji je više od dva desetljeća dijelio Istočnu i Zapadnu Njemačku. Gospođa Meyer prezentirala je i gumi-gumi, najdražu igru iz rodne Njemačke, a učenici su također imali priliku isprobati ovu već pomalo zaboravljenu igru.

Jezične igre održat će se u srijedu, 20. ožujka,  na mađarskom jeziku, a voditi će ih Ivana Pavlović, djelatnica Grada Đurđevca.

čitam...
Loading...