NACIONALNI STOŽER

Još 61 zaražena osoba, a umrla još jedna. Otvaraju se tržnice, dućani će duže raditi

Nakon jučerašnjeg dana, kada je bilo objavljeno da su u Hrvatskoj koronavirusom zaražene 1282 osobe, danas je Nacionalni stožer civilne zaštite izašao s novim podacima.

14:05h
0
Corona Virus ilustracija
Foto: ilustracija / twenty20

Nakon jučerašnjeg dana, kada je bilo objavljeno da su u Hrvatskoj koronavirusom zaražene 1282 osobe, danas je Nacionalni stožer civilne zaštite izašao s novim podacima.

U 24 sata evidentiran je 61 novi sluča zaraze koronavirusom, tako da ih je sada ukupno 1343. U ovu brojku uključeni su i pacijenti iz Splita, naglasila je šefica Kriznog stožera Ministarstva zdravstva Maja Grba-Bujević.

Oporavljeno je 179 pacijenata, 12 više nego jučer, a na respiratoru ih je 36. Preminula je još jedna osoba u Kliničkom bolničkom centru Split tako da se brojka popela na 19.

Dosad je testirano 13.125 ljudi. U samoizolaciji je u ovom trenutku 14.258 osoba.

– Nema opuštanja, nećemo se posjećivat nego ćemo pokloniti zdravlje tako da čuvamo jedni druge – naglasila je šefica Kriznog stožera Ministarstva zdravstva Maja Grba-Bujević.

Božinović je naglasio kako su iz lokalnih Stožera doznali kako su spremni za otvaranje tržnica i na poseban način rada.

– Potpisana je tako odluka kojom se omogućava rad tržnice – rekao je Božinović te naglasio da su čekali s odlukom sve dok nisu dobili potvrde od svih lokalnih Stožera da su spremni za poseban način rada tržnica.

Nova informacija je i da će dućani od sutra pa do subote raditi od 7 do 20 sati.

HNB je dala preporuke i za umirovljenike, rekao je Božinović, u ove dane kada se isplaćuju mirovine, Božinović naglašava da sve umirovljenike pozivaju na podizanje mirovina s bankomata, ako imaju tu mogućnost, a poslovnice banaka posjećuju samo u neophodnom slučaju. Podsjetimo, banke su ukinule naknadu za podizanje novaca, tako da novac možete dići na bilo kojem bankomatu.

 

 

 

čitam...
Loading...