JAVNI PRIJEVOZ

Još nisu podijeljene sve iskaznice za izvanredne autobusne linije, zagrebačko vodstvo boji se zlouporabe

ZET je potvrdio kako će prilagođavati linije ovisno o potrebama i uputama.

10:50h
0
Ilustracija // Foto: ingimage.com

Proteklih dana potpuno je ukinut javni prijevoz. U Zagrebu kao najvećem hrvatskom gradu to se čini kao poseban problem. No, prema pisanju 24sata, dosad nije bilo problema jer ZET kao javni prijevoznik nije strogo poštovao upute da na izvanredne linije mogu ući samo osobe s iskaznicama Stožera civilne zaštite.

Razlozi zašto iskaznice još nisu svima podijeljene su potres i cjelokupna situacija. Dakle, na izvanredne linije danas su mogli ući svi putnici, što se, navode, tolerira tijekom današnjeg dana. Stožer bi uskoro trebao dostaviti i ostale iskaznice radnicima javnih službi. Međutim, nema uputa kako će ih dobiti privatnici i koje kriterije trebaju ispuniti.

ZET je potvrdio kako će prilagođavati linije ovisno o potrebama i uputama. Trenutno osam autobusnih linija prometuje svakih sat vremena, a pritužbi građana nije bilo. Usto, nije poznato kako će izgledati kontrola kada se iskaznice podijele i tko će na njih imati pravo. Iz gradskog su vodstva za 24sata kazali kako će sprečavanje zlouporabe biti najveći problem.

čitam...