summercock

Joško Ševa u ambijentu Starog grada izveo monodramu Govorite li hrvatski?

Držić, Ujević, Vojnović, Marulić, Šimić, Šenoa, Matoš, Kaštelan su samo neki od njih čije je tekstove Ševo prezentirao kroz poeziju i prozu na svim hrvatskim dijalektima u zasigurno najzahtjevnijoj kazališnoj formi.

10:33h
0
Foto: Djurdjevac.hr

U sklopu Summer Cock festivala ispred utvrde Stari grad, u nedjelju je gostovao Joško Ševa s monodramom Govorite li hrvatski?.


Antologijsku predstavu Joško Ševo izvodi od 11. veljače 1994. godine, a do danas je odigrana preko 550 puta u 55 zemalja svijeta te je time jedna od najdugovječnijih predstava u hrvatskom kazalištu.

Ulaz je bio slobodan za sve ljubitelje ambijentalnog kazališta, publika je ovom prilikom mogla čuti tekstove nekih od najpoznatijih autora, a Držić, Ujević, Vojnović, Marulić, Šimić, Šenoa, Matoš, Kaštelan su samo neki od njih čije je tekstove Ševo prezentirao kroz poeziju i prozu na svim hrvatskim dijalektima u zasigurno najzahtjevnijoj kazališnoj formi.

Inače, Ševo cijeli svoj glumački vijek igra na scenama Zagreba, Dubrovnika, Šibenika i Splita. Zadnjih godina ostvario je niz uloga u HNK Šibenik.

čitam...