Juniori Podravke dobri na prvenstvu županije u standard zračnom oružju

08:03h
0
streljastvo
Ilustracija

090403-streljastvo-mNa streljani Grada Koprivnice održano je prvenstvo Kopriničko-križevačke županije u gađanju standard zračnim oružjem za juniorske kategorije na kojem su strijelci S.Š.K. Podravka postigli očekivane rezultate. Na ovome prvenstvu polagale su se i rezultatske norme za nastup na pojedinačnom Prvenstvu Hrvatske u gađanju standard zračnim oružjem. Juniori S.Š.K. Podravka ekipni su prvaci županije u disciplini standard zračna puška sa otpucanih 1673 kruga (N. Mehkek, H. Verbić i T. Harambašić) što je ujedno i ostvaren plasman za ekipni nastup na državnom prvenstvu.

U pojedinačnom plasmanu prvenstva županije u disciplini standard zračna puška drugo mjesto zauzeo je Nikola Mehkek sa 570 krugova, treće mjesto Hrvoje Verbić sa 552 kruga, a četvrto mjesto je osvojio Tomislav Harambašić sa 551 krugom. Ovi natjecatelji ostvarili su postignutim rezultatima plasman na pojedinačno juniorsko prvenstvo države. Od strijelaca S.Š.K. Podravka u disciplini standard zračna puška nastupili su još i Matija Verbić koji je postigao 455 krugova i Filip Verbić koji je otpucao 405 krugova.

Kod juniorki u disciplini standard zračna puška prvo mjesto i plasman na državno juniorsko prvenstvo ostvarila je Larisa Musić sa 383 otpucana kruga, a Ivana Babić sa 313 krugova zauzela je drugo mjesto.

U disciplini standard zračni pištolj junior S.Š.K. Podravka Ivan Kolar osvojio je prvo mjesto sa 544 otpucana kruga, a ovim rezultatom plasirao se i na pojedinačno juniorsko prvenstvo države.