Juniori S.Š.K. Podravka na Prvenstvu Hrvatske prosječni

10:28h
0

090925-streljastvo-mNa Prvenstvu Hrvatske za juniorske kategorije u disciplinama standard malokalibarske puške, održanom na streljani u Stobreču, mladi strijelci S.Š.K. Podravke postigli su prosječne rezultate.

U disciplini standard malokalibarska puška-ležeći za juniorske kategorije Harambašić Tomislav otpucao je 562 kruga i plasirao se na dvanaesto mjesto, a Verbić Hrvoje sa 547 otpucanih krugova zauzeo je sedamnaesto mjesto.

Kod juniorki Babić Ivana sa 562 otpucana kruga plasirala se na osmo mjesto, a Larisa Musić sa 561 otpucanim krugom zauzela je deveto mjesto.

Drugog dana natjecanja na rasporedu je bila disciplina trostava za juniore i juniorke. Verbić Hrvoje otpucao je rezultat od 1049 krugova što je bilo dovoljno za osvajanje jedanaestoga mjesta, a Harambašić Tomislav sa 1028 otpucanih krugova plasirao se na dvanaesto mjesto.

U konkurenciji juniorki Babić Ivana plasirala se na odlično šesto mjesto sa 557 otpucanih krugova, dok je Musić Larisa sa 552 otpucana kruga zauzela deveto mjesto.

U disciplini pištolj slobodnog izbora 50 metara učestvovao je Kolar Ivan koji je ostvario odličan plasman osvajanjem šestog mjesta sa 479 otpucanih krugova.

čitam...