m19

Juniori virovskog Podravca prošetali su se jednom ligom. Sada igraju regionalnu pa slijedi državna poluzavršnica, Hrženjak: Iskusni smo, imamo širinu

Situacija u hrvatskoj košarci poprilično je komplicirana. Održavaju se samo prvi i drugi rang loptanja pod obručima, odnosno Premijer i Prva liga. Osim juniora, ostali nemaju pravo igrati, među kojima su i seniori Podravca koji su dio trećega ranga.

17:00h
0
juniori KK Podravac V  mala
Foto: Općina Virje

Deset pobjeda u deset susreta, tako glasi bilanca juniorskog sastava Košarkaškog kluba Podravac Virje u međužupanijskoj ligi Koprivnica – Bjelovar – Virovitica. Igor Odobašić, Luka Kuzmić, Tomislav Benotić, Adi Stajku, Matija Malačić, Marin Petričević, Antonio Šoš, Anton Gregar Hrženjak, Petar Sušanj i Leon Cestar, kojima se priključio Patrik Lovrić, čine sastav trenera Mirka Hrženjaka koji se prošetao M19 ligom. Dvaput su savladavali bjelovarski Vedi (106-74 i 106-46), Radnik iz Križevaca (105-48 i 90-37), Virku iz Virovitice (141-48 i 128-36), đurđevačku Mladost (134-52 i 113-48) i Bjelovar (114-49 i 20-0).

Time su se, uz Bjelovarčane i Križevčane kao druge i treće u poretku, plasirali u sljedeću fazu natjecanja, regionalnu juniorsku ligu, kojoj se priključuju i predstavnici Međimurske i Varaždinske županije. U prvome kolu, ponovno uvjerljivo sa 111-50, pregazili su Donji Kraljevec, dok će danas, u Čakovcu, odmjeriti snage s Međimurjem. Najveći derbi, pak, bit će onaj s varaždinskom Vindijom, uz Virovce prvim favoritima za plasman na državnu poluzavršnicu, do koje će doći osvoje li jednu od dviju vodećih pozicija regionalnoga dijela natjecanja.

– Košarka je možda u padu. Sastavili smo dobru ekipu, nisu samo dečki iz Virja. Bolje smo se organizirali, rekao bih. U cijeloj je ligi malo 2002. kao izlaznog, ali i 2003. godišta. Mi smo iskusniji pa smo bili vrlo uvjerljivi – rekao nam je Hrženjak, dodavši kako su planirali organizirati trening-utakmice s jačim protivnicima iz Zagreba, no to nije bilo moguće provesti, uzevši u obzir COVID situaciju.

– Lijepo je pobjeđivati, to nas možda nosi. Možda nam nedostaju teže utakmice, protiv Vindije će biti – nastavio je Hrženjak, objasnivši kako još nije poznat format odigravanja poluzavršnice, ali trebao bi biti do 15. svibnja.

Hrženjak: “Sklopili smo dobru ekipu. Imamo širinu, možemo se pokriti izostane li nam neki igrač.”

Iako je, kaže, bilo prekidanja pa nastavljanja treniranja, kao i slučajeva samoizolacije, veći problemi u virovskoj svlačionici nisu zabilježeni. Inače, valja istaknuti kako je situacija u hrvatskoj košarci poprilično komplicirana. Održavaju se samo prvi i drugi rang loptanja pod obručima, odnosno Premijer i Prva liga. Osim juniora, ostali nemaju pravo igrati, među kojima su i seniori Podravca koji su dio trećega ranga. Sve zajedno ni Hrženjaku, kao osobi koja je dugo u košarkaškome svijetu, nije jasno. Bilo kako bilo, Virovci danas igraju s Međimurjem kojega bi, po svemu dosad prikazanome, trebali savladati.

Veliki derbi, međutim, igrat će u subotu u Virju, kada će im doći Varaždinci.

– Sklopili smo dobru ekipu. Imamo širinu, možemo se pokriti izostane li nam neki igrač. Međimurje i Donji Kraljevec trebali bi biti u rangu naše lige. Vindija je ozbiljan suparnik. Ovisno o plasmanu i grupi kojoj ćemo pripasti, ako će situacija biti normalna te s obzirom na iskustvo, na poluzavršnici bit ćemo ozbiljan protivnik – zaključio je trener juniora Podravca.