loptanje pod obručima

Juniorke Podravca pokušat će osvojiti naslov prvaka Regije Sjever, V. Hrženjak: Utakmica s Koprivnicom bit će presudna

Njoj je uloga trenerice novost, no s parketa nosi veliko iskustvo, bila je i mlada hrvatska reprezentativka. 

16:00h
0
tina
Foto: ŽKK Podravac

Seniorke virovskog Podravca sezonu su privele kraju, a pravi izazovi sada počinju za klupske juniorke. One za nekoliko dana s trenericom Valentinom Hrženjak kreću u novi pokušaj osvajanja naslova Regije Sjever, a protivnice će im biti ekipe iz Čakovca, Molvi, Koprivnice i Virovitice.

Samo natjecanje će se održati kao liga što znači da će igrati svatko sa svakim, na domaćem i gostujućem terenu. Nakon tih deset utakmica slijedi pauza sve do 20. – 23. svibnja gdje će se nabolje ekipe na završnici natjecati za naslov prvaka Hrvatske.

Razgovarali smo s trenericom Valentinom Hrženjak koja će svojim iskustvom voditi mlade snage Virja.

– Treniramo četiri, pet puta tjedno. Cure jako dobro rade i redovite su na treninzima što je jako bitno ako želimo ostvariti zadani cilj – plasman na završnicu u petom mjesecu. Nećemo stati na tome, ali svakako je najbitnije prvo izboriti završnicu da bi mogli pričati o ambicijama na završnici. Mislim da bi cure svojom kvalitetom trebale izboriti završnicu i da su nam šanse velike. Ne podcjenjujemo nikoga, ali moram napomenuti da nam je glavni konkurent Koprivnica.

Upravo će te dvije teške i uzbudljive utakmice za nas biti presudne. Ovisno o međusobnim utakmicama moglo bi se dogoditi da zadnja utakmica lige, koju igramo upravo s Koprivnicom, odlučuje tko će predstavljati Regiju sjever na završnici za juniorke. Kao što sam već spomenula, naš primarni cilj je plasirati se na završnicu. Marljivo radimo i nadamo se da ćemo taj cilj i ostvariti – rekla je Valentina Hrženjak.

Njoj je uloga trenerice novost, no s parketa nosi veliko iskustvo, bila je i mlada hrvatska reprezentativka.

Foto: ŽKK Podravac Virje
Foto: ŽKK Podravac Virje

– Mislim da se dobro snalazim u ulozi trenera iako mi je sve to prilično novo. Još uvijek učim, ali mislim da idem u dobrom smjeru. Zahvaljujem se upravi na povjerenju i sad je na meni da radom i rezultatima opravdam njihovo povjerenje. Puno je lakše biti igrač nego trener. Kao igrač se fokusiraš na sebe i na to kako ti možeš napredovati dok kao trener imaš puno pojedinaca koje moraš znati zajedno uklopiti kako bi ekipa dobro funkcionirala i davala željene rezultate. Trudim se svoje igračko iskustvo, želju i volju prenijeti na djevojke.

Valentina je dugo godina igrala u Podravcu, a ove sezone nosila je dres Koprivnice u Prvoj ženskoj košarkaškoj ligi.

– Nažalost, nismo uspjeli izboriti doigravanje za Premijer ligu tako da je sezona za mene završila. O tome hoću li i dalje igrati ili se potpuno posvetiti trenerskom poslu trebam dobro promisliti. Trenerski posao zahtjeva puno odricanja i vremena isto kao i kad si igrač pa ozbiljno razmišljam o stavljanju karijere sastrane – izjavila je.

I dobro su krenule, mora se reći, pobjedom protiv Čakovca. Bilo je 76:43, a sljedećeg vikenda slijedi gostovanje kod Virovitice.