Iznaprosječno toplo vrijeme

Južina rušila drveća, nestalo je struje, a meteoropati tražili hitnu liječničku pomoć

Problemi koje su uzrokovali pojačani naleti vjetra, počeli su jučer oko 19.45 sati, kada je u Novom Đurđicu na kuću palo drvo. 

12:04h
0
Nevrijeme
Foto: Ivan Brkić

Južina koja je počela puhati jučer uzrokovala je probleme na prometnicama, a meteoropati su u povećanom broju tražili hitnu pomoć.

Južni vjetar, iako nam je donio toplo vrijeme i iznadprosječne temperature za ovo doba godine, ipak je okidač za brojne tegobe. Ujutro nam je u automobilu pokazivalo vanjsku temperaturu od čak +16 stupnjeva.

– Ljudi zovu u povećanom broju, a najviše je problema vezano uz tlak te teške glavobolje. Srećom, većih intervencija nije bilo – izvijestili su iz centra 112.

Problemi koje su uzrokovali pojačani naleti vjetra, počeli su jučer oko 19.45 sati, kada je u Novom Đurđicu na kuću palo drvo.

Novi je poziv u centar 112 uslijedio u 22.30 sati jer je kod Pepelare u Goli vjetar srušio stablo na cestu. U 4.28 drvo se na prometnicu srušilo između Rasinje i Prkosa, a u Špirancu je pak oko 5 sati nestalo struje zbog dodirivanja žica.

Oko pola 6 sati na cestu između Kloštra Podravskog i Kozarevca opet je na cesti završilo drvo, a ista se stvar dogodila u 6 sati u Jagnjedovcu.

U 7 sati je pak u Svetom Ivanu Žabnom drvo završilo na žicama bandere. Posljednja dojava u centar 112 bila je prometna nesreća u Carevdaru, kojoj je također vjetar i nepovoljni uvjeti na cesti mogući uzroci.

– Intervenirali su uglavnom vatrogasci i svi su problemi uspješno uklonjeni – zaključuju iz centra 112.

 

 

čitam...