Kadeti Podravke osvojili tri zlata i dva srebra na državnom prvenstvu

22:38h
0
Uspješni Podravkini hrvači s trenerom Miroslavom Mihalcem // Foto: HK Podravka

U organizaciji Hrvačkog kluba Vindija iz Varaždina u nedjelju je u dvorani Graberje u Varaždinu održano Prvenstvo Hrvatske za uzrast kadeta u hrvanju grčko-rimskim načinom.

Podravka se pod vodstvom trenera Miroslava Mihalca na ovom vrlo važnom i kriterijskom natjecanju predstavila sa sedmoricom hrvača.

Pored svih klubova iz Hrvatske, Podravka je s pet odličja, od čega tri zlatna i dva srebrna u ukupnom poretku ekipa zauzela vrlo visoko drugo mjesto odmah iza Sesvetskog Kraljevca.

Iako je Podravka imala najviše prvoplasiranih, Sesvetski Kraljevec je bio daleko brojniji, tako da i uz tri zlata i dva srebra gotovo da je bilo i nemoguće osvojiti i ekipni naslov.

Stefan Ostoić je u kategoriji do 46 kilograma, uz jednu pobjedu i jedan poraz osvojio drugo mjesto. Naime, Stefan je izgubio borbu protiv Marka Ivančića (HK Sesvete) kojeg je glatko pobjedio na prošlom natjecanju. Ivančić je ovog puta iskoristio par pogrešaka našeg hrvača, te se tako Stefan morao zadovoljiti drugim mjestom.

Na red su došle kategorije u kojima smo imali tri najveća favorita za osvajanje naslova prvaka Hrvatske. Radi se o prvom favoritu, u kategoriji do 50 kg, Filipu Frankolu koji je ostvario tri uvjerljive pobjede te tako obranio prošlogodišnji naslov prvaka države. Domagoj Džanko je također nastupio u kategoriji do 50 kilograma u kojoj je zabilježio dva poraza od iskusnijih protivnika, ali je uz povoljan ždrijeb završio na petome mjestu.

Drugi naš favorit je nastupio u kategoriji do 54 kilograma. Naravno radi se o Filipu Vusiću koji je bez previše muke ostvario također tri pobjede, te na taj način postao novi-stari prvak Hrvatske.

Alen Fodor, kategorija do 58 kilograma, bez trunke ostavljenog znoja. Kao i njegovi prethodni favorizirani klupski kolege, i on je ostvario zacrtani cilj, odnosno osvajanje naslova prvaka države uz tri uvjerljive pobjede.

Nikola Horvat je u kategoriji do 69 kilograma zabilježio dva poraza te isto kao i Domagoj Džanko, uz povoljan ždrijeb završio na petome mjestu.

Naš teškaš, Ivan Špernjak je u kategoriji do 100 kilograma uz jednu izgubljenu od Miljkovića iz petrinjskog Gavrilovića te dvije pobjede tušem nad hrvačima varaždinske Vindije završio svoj nastup kao viceprvak.

Naši kadeti će tokom idućeg tjedna imati lagane regeneracijske treninge, ali već tjedan iza toga se ponovno vraćaju u puni pogon. Želimo reći da smo svoje ciljeve ostvarili ali isto tako se nadamo da smo ispunili i reprezentativna očekivanja te željno iščekujemo pozive za daljne sportske, odnosno reprezentativne akcije.

Izvor: www.hk-podravka.hr, autor Ivan Lončarić