25.2 C
Koprivnica
Nedjelja, 28. svibnja 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
sjednica vlade

Kafići neće moći prodavati ni kave za van, teretane ostaju zatvorene, popuštanja jedino za škole i sport
K

Ne propustite

Na današnjoj sjednici Vlade premijer Andrej Plenković otkrio je mjere koje će se ublažiti. Konačna odluka lomila se oko dvije ključne mjere, odnosno o dopuštanju kave za van kafićima te otvaranje restorana.

Tako će u ponedjeljak biti popuštanja mjera, no ono će biti vrlo blago. Teretane će ostati zatvorene, a kafići i dalje neće moći prodavati kavu za van.

Popuštanje mjera odnosi se na segment sporta i rekreacije koji se dopuštaju, ali samo na otvorenom.

– Drugi važan aspekt je proširenje mogućnosti za bavljenje sportom, što je opet usmjereno na djecu. To uključuje treninge i rekreaciju, ali samo na otvorenom prostoru. Još uvijek nije trenutak za otvaranje dvorana za sport. Ta zabrana se ne bi odnosila na bazene i korištenje balona za pojedinačne kontaktne sportove, tamo se virus slabije širi. No, popuštanje se ne odnosi na korištenje zajedničkih prostorija kao što su tuševi i svlačionice. Dalje revidiranje mjera išlo bi od sredine veljače – rekao je Božinović.

Učenicima viših razreda osnovne škole u veljači se otvara mogućnost povratka u škole umjesto online nastave koju sad pohađaju. Konačne odluke o modelu nastave su na svakoj pojedinoj županiji, a župan Darko Koren već je donio odluku da u školu idu svi učenici, osim srednjoškolaca koji nisu maturanti.

Mjere će se revidirati oko 15. veljače.

– Važno nam je prebroditi zimske mjesece u što boljoj situaciji. Sada je vrijeme za signal optimizma, ali i za stupanj opreza. Zato smo se odlučili zadržati na ova dva pravca djelovanja, no to ne znači da nećemo biti u prilici promišljati o povratku na uobičajen način života – poručio je predsjednik Vlade na današnjoj 40-oj sjednici.

Kao glavni razlozi zašto nema većeg popuštanja navode se tri faktora: vijesti o novim sojevima te loše epidemiološke slike u nekim europskim zemljama, zatim zastoj u isporuci cjepiva zbog kojeg nema planirane dinamike cijepljenja te naposljetku činjenica da je još uvijek zimsko vrijeme i da se zatvoreni prostori smatraju najvećim rizikom za širenje epidemije.

 

 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
loading...
- Oglasni prostor -

Najnovije

samo nebo joj je granica

FOTO/VIDEO Čudesna Iva od treće godine voli glazbu i pokrete, a sad je ponajbolja plesačica na svijetu: Na podiju sam bila 11 sati, tremu...

Iako joj je tek 10 godina, mlada Križevčanka Iva Sokač vrhunska je plesačica, što je potvrdila i na nedavno...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti