desetodnevna akcija martinje

Kakav show! Alkotestirali 835 vozača, četvorica završila na triježnjenju, 17 ih je uhićeno, 15 odvedeno pred suca, trojica završila u bjelovarskom zatvoru, a oduzeli su i dva vozila

Rekorder je biciklista koji je na samo Martinje, u ranim poslijepodnevnim satima, u Mučnoj Reki napuhao preko 3,20 promila.

20:00h
0
Ilustracija // Foto: Matija Gudlin

Punih 10 dana trajala je policijska akcija u kojoj su pojačano nadzirali alkoholiziranost vozača, a sve to povodom Martinja. U tom periodu alkotestirano je čak 835 vozača, a njih 85 vozilo je u pijanom stanju. Dakle, otprilike deset posto.

Najveća koncentracija alkohola zabilježena je na samo Martinje, ali rano poslijepodne, u 13.30 sati, i to u Velikoj Mučnoj, gdje je 58-godišnjak vozio bicikl pod utjecajem od 3,22 promila. Jasno, bio je isključen iz daljnjeg sudjelovanja u prometu. Srebrna medalja pripala je 35-godišnjaku, koji je u subotu, u 18.35 sati, u Starogradskoj ulici u Starigradu, vozio automobil pod utjecajem alkohola od 2,83 promila. On je, pak, bio smješten u posebnu prostoriju policije sve do otrježnjenja.

Inače, u tih 10 dana, zbog vožnje u pijanom stanju, u posebnu prostoriju policije smještena su bila četiri vozača, dok je njih 17 bilo uhićeno. Provedeno je 15 žurnih prekršajnih postupaka te su tri vozača predana u zatvor u Bjelovaru po okončanju žurnog prekršajnog postupka. Od dvojice vozača privremeno su oduzeti osobni automobili kojima su prekršaji počinjeni.

Također, tijekom provedbe pojačanog nadzora prometa policija je zabilježila 15 prometnih nesreća od čega četiri s ozlijeđenim osobama. Stradalo je pet osoba od kojih je jedna teško ozlijeđena, a četiri lakše. Vozači pod utjecajem alkohola izazvali su pet prometnih nesreća, odnosno jednu trećinu njih.

Osim alkohola koprivničko-križevački plavci nadzirali su i brzinu te sankcionirali 272 prekršitelja, a zabilježili su i 29 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i 15 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela. Dakle, bilo je to 10 veselih dana za naše plavce.