Novo normalno

Kako će izgledati nova školska godina? Poznato što će biti s učenicima ako koronavirus probije u školu

Također, u Ministarstvu su svjesni da dio škola nema prostornih uvjeta ispoštovati mjeru prema kojoj udaljenost između osoba u istoj prostoriji treba biti najmanje 1,5 metar.

10:22h
0
Školska nastava
Foto: Ivan Brkić

Nova školska godina mogla bi početi u školskim klupama, plan je novog ministra obrazovanja Radovana Fuchsa.

Kako doznaje Jutarnji, tijekom vikenda obavljeno je nekoliko konzultacija sa sudionicama u sustavu, a Fuchs sljedećih dana u razgovore na tu temu planira uključiti što širi krug ljudi, od predstavnika agencija u sustavu obrazovanja, središnjih logističkih računskih mreža, epidemiologa, Nacionalnog stožera civilne zaštite do predstavnika sindikata, ravnateljskih udruga, osnivača škola i ostalih.

– Prioritet je povratak svih učenika i studenata u učionice od nove školske i akademske godine. Naravno, sve ovisi o epidemiološkoj situaciji, koju trenutačno nitko ne može predvidjeti, ali svakako želimo da svi budu u školama što je više moguće, uz osigurane sve sigurnosne mjere – rekli su iz Ministarstva.

Novi je ministar protiv lockdowna pa je moguće da se od jeseni mjere primjenjuju lokalno, odnosno da se zbog proboja virusa ne zatvaraju sve škole u Hrvatskoj, nego samoizoliraju razredi, škole ili pak škole u tom gradu ili županiji. U tom bi slučaju ti učenici imali nastavu uživo online.

Također, u Ministarstvu su svjesni da dio škola nema prostornih uvjeta ispoštovati mjeru prema kojoj udaljenost između osoba u istoj prostoriji treba biti najmanje 1,5 metar. Uz to, s obzirom na to da je riječ o zatvorenom prostoru, morat će se odrediti tko će morati nositi maskice, a u nekim školama već su najavili da su naručili vizire za nastavnike.

čitam...