Danas za sutra

Kako zamišljate Križevce nakon koronavirusa? Dajte svoj doprinos u zanimljivom izazovu i osvojite nagrade!

U izazovu može sudjelovati svatko s internet vezom, a za najbolje osigurat će se nagrade i priznanja. U tome neće biti sami, bit će osigurana mentorska podrška i upute.

17:30h
0
Foto: Grad Križevci
Foto: Grad Križevci

Kako će izgledati gradovi nakon koronavirusa? To je pitanje koje je u mislima većine građana Hrvatske u posljednjih nekoliko tjedana. Na ovo pitanje će u srijedu 8. travnja pokušati odgovoriti građani Križevaca rješavanjem izazova Danas za sutra u sklopu kojeg će se prikupiti i razrađivati ideje sudionika.

Zelena energetska zadruga i inicijativa Križevački Laboratorij Inovacija za Klimu, postavili su izazov i objavili poziv građanima da se uključe u njega. Proces uključivanja je lagan, samo kliknite OVDJE.

Ukratko, izazov pred vas stavlja pitanja na koja, naravno, trebate odgovoriti, a neka od pitanja su:

Kako će izgledati lokalna ekonomija za 6 mjeseci?
Ima li nekih novih zanimanja?
Je li se nešto u poslovanju promijenilo?
Kako ćemo pomoći najranjivijim društvenim skupinama da u svijetu klimatskih promjena nakon krize izazvane virusom žive dostojanstveno i bez straha od budućih nedaća?
Kakva su digitalna rješenja i mehanizmi potrebni za povezivanje svih dionika, poput gradova, institucija, medija i sl., koji zajednički rade na rješavanju kriznih problema?

Dok razmišljate o odgovorima, idejama i rješenjima za navedene izazove, organizatori vam poručuju da istovremeno uključite i dimenziju klime. Jer, kako kažu, sva rješenja trebaju biti dobra i za klimu i ljude i društvo i prirodu.

Na rješavanje izazova pozvani su svi, studenti, kreativci, inženjeri, znanstvenici, poduzetnici, profesori, aktivisti, avanturisti…

– Sad je vrijeme kada postaje jasno da gradovi trebaju biti samoodrživi kako bi preživjeli krizna vremena. Sve akcije koje započnemo sada sigurno neće preko noći spasiti grad, ali definitivno mogu i trebaju biti važan korak za približavanje toj viziji. Potrebni su elementi samoodrživosti i spremnost za eksperimentiranje s različitim inovacijama i suradnju. Tome može pomoći osnaživanje lokalnih energetskih zajednica, proizvodnja obnovljive energije, podrška obližnjim OPG-ima i briga za ranjive skupine u društvu – poručila je Erica Svetec iz Zelene energetske Zadruge, voditeljica izazova Danas za sutra.

Prijaviti se možete do 8. travnja, putem obrasca na ZEZ Invest stranici.

U izazovu može sudjelovati svatko s internet vezom, a za najbolje osigurat će se nagrade i priznanja. U tome neće biti sami, bit će osigurana mentorska podrška i upute.

čitam...