PARLAMENTARNI IZBORI

Kakvi će ovo biti izbori! Glasali ste u našoj velikoj anketi, a razlika na vrhu je manja od jedan posto, pogledajte rezultate

Rezultate pogledajte u nastavku.

18:00h
0

Parlamentarni izbori sve su bliže, 5. srpnja izlazimo na birališta i odlučujemo tko će voditi Hrvatsku iduće četiri godine.

Naša izborna jedinica, druga po redu, već je prozvana ‘skupinom smrti’. U njoj je 19 lista za koje će se moći dati glas, kao i preferencijalni glas za bilo koga s tih lista. ‘Skupina smrti’ nazvana je tako zbog političkih teškaša i novopečenih, javnosti poznatih lica koji su se uključili u politiku – Rajka Ostojića, Gordana Jandrokovića, Nina Raspudića, Miroslava Škore, Željka Lackovića i Milana Bandića. Uz njih, tu je i mnogo drugih, Podravcima i Prigorcima znanih imena, a sve ih možete vidjeti OVDJE.

A da će ovi izbori biti vrlo tijesni i neizvjesni, može se naslutiti i iz rezultata naše velike ankete. Do današnjeg dana na vrhu su Restart koalicija i HDZ s partnerima praktički izjednačeni – razlika je manja od jedan posto! Treća je nezavisna lista Željka Lackovića, kao prvi pratitelj najvećim političkim opcijama.

Rezultate pogledajte u nastavku.

Za koga ćete glasati na parlamentarnim izborima?

Restart koalicija (SDP i partneri)
23.11%
HDZ - HSLS
23.01%
Željko Lacković nezavisna lista i partneri
12.01%
Domovinski pokret Miroslava Škore
9.43%
Stranka s imenom i prezimenom - Pametno - Fokus
4.99%
MOST
4.81%
Možemo!
4.71%
Stranka hrvatski vidik
4.34%
HNS
3.79%
Živi zid i partneri
2.59%
Hrvatska stranka reda
1.57%
Demokrati - HL
1.02%
A-HSP
1.02%
HDS
0.92%
Braniteljsko domoljubna stranka Hrvatske
0.83%
Neovisni za Hrvatsku
0.65%
Hrvatska stranka građanskog otpora
0.55%
Bandić Milan 365
0.37%
Blok Umirovljenici zajedno
0.28%

čitam...