PRVA ŽNL

Kalinovac i Sloga vodit će borbu za ostanak do posljednjeg trenutka, Mađerić: Prednost je na našoj strani, Slatina: Borit ćemo se, padati i letjeti

Iako je Tomislav prvak, publika se i dalje veseli njihovom derbiju s Bratstvom. Rezultatski su već ponudili neizvjesnost ove natjecateljske godine.

14:00h
0
Foto: Matija Gudlin
Foto: Matija Gudlin

Pobjedom Mladosti Kloštar Podravski u jučerašnjem finalu Županijskog kupa završeno je jedno od dvaju natjecanja s područja županije. No, još su dva kola ostala za odigrati u sklopu prvenstva.

Subotnji program Prve ŽNL čine tri para. Miklinovcu dolazi legradski Graničar. Mreže su ranije ove sezone mirovale, ali sada kada je plasman osiguran, obje strane mogu publici ponuditi napadački nogomet.

MARKETING EPODRAVINA.HR

Prekodravac je u tri kola u nizu zaključio rezultatima 3-1, jedan u njihovu korist, a dva protiv. Osvit je sljedeći protivnik koji četiri tjedna ne zna za pobjedu.

Borac je jučer u teškoj finalnoj utakmici Kupa ostao bez naslova. Pitanje koliko će volje i energije, stoga, imati za novo gostovanje u centru grada, ovoga puta kod Tehnike.

Iako je Tomislav prvak, publika se i dalje veseli njihovom derbiju s Bratstvom. Rezultatski su već ponudili neizvjesnost ove natjecateljske godine (3-2). Inače, Kunovčani su u dvije utakmice zabili deset pogodaka te ‘vrući’ iščekuju osvajače.

Preostali par čine Drava Mladost. Drže devetu i desetu poziciju te poput prvo najavljene utakmice mogu ponuditi otvoreni nogomet.

Borba za ostanak iznimno je napeta i neizvjesna

Kalinovcu i dalje prijeti samo dno, a kako bi ga izbjegli morat će obraniti bodove od Lipe. Momčad iz Hlebina, pritom, posljednji je okus slavlja osjetila u 19. kolu.

– Idemo na pobjedu. Vjerujem u svoje igrače – započeo je trener Kalinovca Mirko Mađerić.

Kalinovčani neće moći računati na Čabraju i Debeljaka.

– Koga nema, bez njega se mora. Imamo veće mogućnosti od Sloge da izborimo ostanak. Realno gledajući, neki oblik prednosti je na našoj strani. No, sretno Slogi, sretno nama. Najsretniji bio bih da svi opstanu – tvrdi Mađerić, istaknuvši kako će u posljednjem kolu igrati s Graničarom što je, prema njemu, lakši raspored od onoga koji ima njihov konkurent.

ŽNL Sloga Koprivnički Ivanec - Osvit
Foto: Mateo Alečković

Dakle, Sloga je trenutni fenjeraš, s dva boda zaostatka za Kalinovčanima. Koprivnički Ivanec posjetit će jesenski prvak Tomislav-Radnik. Unatoč lošem proljetnom dijelu, kvalitetni igrači sv. Ivana Žabna dolaze u nepovoljnom, ali presudnom trenutku za Slogu.

– Igramo doma, moramo dobiti ako želimo ostati u ligi – kazao je predsjednik Sloge Branko Slatina, otkrivši kako će nastupiti bez Krčmara, Međimurca i Orejaša.

– Cijelo prvenstvo mučimo se s ozljedama, obvezama i kartonima. Praktički nijednu utakmicu nismo nastupili s najboljom postavom, osim u posljednjem kolu protiv Osvita – tvrdi.

Slogu, pak, u zaključku sezone očekuje, gledajući poredak, još opasniji sastav – Borac.

– Igrači s klupe mogu i moraju zamijeniti one kojih nema. Dat će sve od sebe. Nema predaje, vjerujemo da možemo ostati i ligi. Neće nam biti lako, ali i naši direktni konkurenti za ostanak imaju dvije utakmice. Lopta je okrugla. Borit ćemo se, padati na glavu i letjeti ako treba. Napravit ćemo sve za što bolji rezultat – motivirano je kazao Slatina koji smatra kako su kvalitetnija ekipa od Kalinovca.

Prva ŽNL, 25. kolo, subota/nedjelja, 17 sati:

Miklinovec – Graničar L / subota
Prekodravac – Osvit / subota
Tehnika – Borac / subota
Kalinovac – Lipa
Bratstvo – Tomislav D
Drava NP – Mladost Molve
Sloga – Tomislav Radnik

čitam...