neugodna situacija

Kalinovac napuštaju ponajbolji Gusković i Jurić, još dvojica žele otići, općina osjetno smanjila proračun klubu

Da će klubu u idućoj godini biti nešto teže otkriva činjenica kako je općinska vlast odlučila odvajati znatno manje novca za nogomet nego što je to dosad bio slučaj. Za najvažniju sporednu stvar na svijetu u Kalinovcu su predvidjeli 50 tisuća kuna. 

20:30h
0
Foto: Stjepan Jagić

Pet pobjeda, jedan remi i sedam poraza, rezime je to jesenskog dijela polusezone devetoplasirane momčadi Prve ŽNL – Kalinovca. Da će klubu u idućoj godini biti nešto teže otkriva činjenica kako je općinska vlast odlučila odvajati znatno manje novca za nogomet nego što je to dosad bio slučaj. Za najvažniju sporednu stvar na svijetu u Kalinovcu su predvidjeli 50 tisuća kuna.

Trener će i dalje biti Darko Jančijev čijim su radom zadovoljni, ali loša vijest je da klub napušta najbolji igrač Josip Gusković, a s njim u kloštransku Mladost ide i Valentin Jurić.

– Jedan je otišao, drugi još nije, zapravo još su papiri kod nas. Obojica idu u Kloštar Podravski. O financijskom stanju ne mogu ti ništa reći, još to riješavamo. Tražimo igrače, trener ostaje isti. Baziramo se na mlade igrače, igrači su danas preskupi, smanjili smo Zagrepčane koje smo lani imali. Gusković je po meni najjači igrač u ŽNL, u rangu je s Jurčićom iz Bratstva. Igrao je Treću HNL šest godina. Puno nam je pomogao bodovima. Sad idemo pomalo nakupiti još nešto bodova, kakvo će biti financijsko stanje tako će i biti na terenu – rekao je Kruno Kraljević, predsjednik NK Kalinovca, kluba koji za godinu dana slavi 100 godina postojanja.

Šuška se da će klub napustiti i Nino Šehić te Marin Čerkez koji su razgovarali s nekim drugim klubovima oko transfera. Kako će na proljeće izgledati Kalinovac, saznat ćemo u narednim tjednima. Srećom, deveto mjesto na ljestvici vrijedi nešto tako da će klub s nekoliko pobjeda vrlo vjerojatno osigurati ostanak u ligi.

čitam...
Loading...