Prva ŽNL

Kalinovčani na pogon Belobrka riješili Močilane, Šarlija u Miklinovcu presudio Viktoriji

Dvije tekme, dvije pobjede domaćina. U Drugoj ŽNL danas se nije igralo.

15:49h
0
Foto: Ivan Balija
Do pobjede su danas stigli i Miklinovčani i Kalinovčani // Foto: Ivan Balija

Završila su natjecanja po nižim županijskim ligama i u naredna dva tjedna gledat ćemo samo Prvu i Drugu ŽNL. U oba ranga do kraja jeseni ostala su po dva kola, a prve dvije utakmice 12. kola Prve ŽNL odigrane su danas. I to u Koprivnici i Kalinovcu.

Što se tiče koprivničkog dvoboja, igralo se u Miklinovcu, gdje je istoimeni domaćin ugostio posljednju Viktoriju. Forma, kvaliteta, prednost domaćeg travnjaka, broj navijača..sve to bilo je na strani Miklinovčana, a oni su tu ulogu favorita i opravdali. Istina, teže od očekivanog.

Slavili su 1:0, a zabio je Luka Šarlija u 47. minuti . S drugom uzastopnom pobjedom Miklinovčani su došli do 17. boda i uhvatili su priključak s gornjim dijelom ljestvice, na veliko zadovoljstvo trenera Marija Žuljića. Vojakovčani su ostali zadnji, sa samo jednom pobjedom zasad.

U Kalinovcu je, pak, gostovala druga koprivnička momčad – Močile. Novak u ligi drži se vrlo dobro, a sve pobjede koje je ostvario bile su gostujuće. Dovoljno je to bilo upozorenje za Kalinovčane, koji su, s druge strane, bili pod imperativom pobjede, jer su u četiri prethodna kola uzeli tek jedan bod.

Taj pritisak danas je dobro djelovao na njih, jer su slavili 3:1 . Već u prvim minutama dvoboja goste je načeo Belobrk, a nakon što su Močilani oko 60. minute ostali s igračem manje, sve su dvojbe bile riješene. Napad kasnije ponovno je Belobrk zabio za 2:0, a do kraja je mrežu tresao i Gusković. Za Močile je u nadoknadi počasni pogodak zabio Senjan.

S tom pobjedom Kalinovčani su se Močilanima približili na malena dva boda. Sve ostale utakmice igraju se sutra, a to vrijedi i za Drugu ŽNL, u kojoj su danas tereni mirovali.