Dobili zeleno svjetlo

FOTO Kalnik gradi Sportsko-vatrogasni centar, u planu prvo tenisko igralište i bazen

Općina kreće u izgradnju sportskog kompleksa za mještane.

09:08h
0
image
Foto: Općina Kalnik

Upravni odjel za prostorno uređenje, gradnju, zaštitu okoliša i zaštitu prirode Koprivničko-križevačke županije izdao je Općini Kalnik građevinsku dozvolu za izgradnju Sportsko-vatrogasnog centra Kamen na lokaciji Kalnik-Kamenica. Kalničani tako mogu krenuti u realizaciju projekta kojim će izgraditi prateću zgradu, strojarnicu i sanitarni blok, nogometni teren s umjetnom travom, bazen, kao i prvo tenisko igralište na području Kalnika.

Uz nogometno igralište napravljeno sukladno standardima FIFA-e, nalazit će se i vanjska teretana. Što se, pak, tiče bazena, koji će imati i pripadajuće toalete te garderobu, njegova će veličina biti 20×6 metara.

– Teško smo došli do ove faze projektne dokumentacije. Osobito se zahvaljujemo mještanima koji su prodali zemljište, te Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije na sufinanciranju projektne dokumentacije. Spremni smo krenuti u još jedan veliki Europski projekt kako bi se realizirao san naših mještana, osobito treće životne dobi koji su davne 1973. počeli ovdje igrati nogomet – kazao je načelnik Mladen Kešer.

Foto: Općina Kalnik
Foto: Općina Kalnik