RUŽAN RASPLET

Kalnik očekuje izbacivanje iz Druge ŽNL, iz kluba ne žele komentirati neugodnu situaciju

Iščekuje se službeno glasilo Nogometnog saveza. Za komentar na cjelokupnu sitauciju kontaktirali smo sportskog direktora Kalnika Željka Cara, no on nije želio ništa reći.

18:30h
0
Nk Podravec - Nk Kalnik
Ilustracija // Foto: Ivan Brkić

Izgledno je kako Druga ŽNL neće imati neizvjesnu završnicu, gledajući barem donji dio ljestvice i ekipe koje bi se trebale boriti za opstanak u ovome društvu.


Naime, Kalnik je nedolaskom na utakmicu protiv Rudara iz Glogovca aktivirao pravilo o izbacivanju iz lige. Prema propozicijama natjecanja Nogometnog saveza Koprivničko-križevačke županije, sastav koji to učini tri puta tijekom jedne sezone ne može nastaviti sudjelovati na prvenstvenim utakmicama, već ga očekuje prebacivanje u najniži rang, odnosno Četvrtu ŽNL, u kojoj mogu nastaviti igrati. Podsjetimo, Kalnik, ekipa koja je prošle sezone izborila ulazak u drugi razred županijskog nogometa, isti je scenarij ponovila u Sigecu gdje nisu uspjeli završiti utakmicu, dok u Močile nisu niti stigli.

Svi proljetni rezultati Kalnika bit će obrisani, dok će oni iz prvoga dijela sezone ostati. Posebno je važna činjenica kako ovakvim razvojem situacije nijedan drugoligaš više neće ispasti u Treću ŽNL, čemu se osobito mogu veseliti u Prugovcu koji s osam bodova uvjerljivo drži dno ljestvice.

Iščekuje se službeno glasilo Nogometnog saveza. Za komentar na cjelokupnu situaciju kontaktirali smo sportskog direktora Kalnika Željka Cara, no on nije želio ništa reći.

čitam...