Vide sve

Kamere na prometnicama znatno povećale broj uhvaćenih jurnjava, iz policije otkrili hoće li ove godine biti novih

Kamere su sigurno pridonijele većem broju evidentiranih prekršaja prekoračenja brzine u odnosu na godinu prije, uvjeren je Jančijev.

16:00h
0
Foto: ingimage.com
Ilustracija // Foto: ingimage.com

Prošle je godine na prometnicama pod nadzorom Policijske uprave koprivničko-križevačke zabilježeno je čak 42,5 posto više prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine nego 2018. godine, bilo ih je 6942 u odnosu na 4872. Tome su uvelike pridonijele i kamere koje su prošle godine postavljene na ključne točke na prometnicama.


Na godišnjoj konferenciji za medije voditelj Službe policije Damir Jančijev prezentirao je podatke iz prošle godine te je naveo da je od 15. listopada do 31. prosinca, odnosno otkad djeluju kamere do kraja godine, zabilježeno ukupno 918 prekršaja prekoračenja brzine.

– Kamere su sigurno pridonijele većem broju evidentiranih prekršaja prekoračenja brzine u odnosu na godinu prije – uvjeren je Jančijev.

Podsjetimo, na području PU koprivničko-križevačke promet nadzire pet kamera koje mijenjaju lokacije između deset postavljenih kućišta, ovisno o policijskoj procjeni. Osim brzine, kamere vide i ostale prekršaje poput korištenja mobitela tijekom vožnje ili nekorištenja sigurnosnog pojasa. Otkrio je da za sada neće biti postavljanja novih kamera, no da to zapravo ovisi o Ministarstvu.

– Shodno problematici na terenu možemo predlagati Ministarstvu potrebe za novim kamerama, no ovisi o njima hoćemo li i koliko dobiti. Naznaka da bi novih kamera moglo biti ima, ali ne znamo detalje. Vjerojatno će ih Ministarstvo nabavljati, no mi ne znamo koliko bi ih moglo doći na naše područje – kazao je voditelj Službe policije PU koprivničko-križevačke.

čitam...