Užas

Kamionom udario dječaka koji je prelazio zebru i teško ga ozlijedio, sud mu je povećao kaznu

On je u Velikoj Mučnoj toga dana upravljao teretnim vozilom prevelikom brzinom od 75 km/h te je na pješačkom prijelazu udario sedmogodišnje dijete, koje je dobilo teške tjelesne ozljede.

10:00h
0
Ilustracija // Foto: Matija Gudlin

Vozač kamiona koji je u ožujku 2017. godine udario dijete u Velikoj Mučnoj ipak je dobio veću kaznu od one prvotno izrečene.

Županijski sud u Zagrebu usvojio je žalbu Općinskog državnog odvjetništva u Koprivnici protiv prvostupanjske presude Općinskog suda u Koprivnici. Naime, 37-godišnjaku je sud izrekao kaznu zatvora u trajanju od deset mjeseci koja je zamijenjena radom za opće dobro. On je u Velikoj Mučnoj toga dana upravljao teretnim vozilom prevelikom brzinom od 75 km/h te je na pješačkom prijelazu udario sedmogodišnje dijete, koje je dobilo teške tjelesne ozljede.

Županijski sud u Zagrebu prihvatio je žalbu državnog odvjetnika i preinačio presudu tako da je 37-godišnjaku izrekao kaznu zatvora u trajanju od jedne godine i šest mjeseci, utvrdivši da je izrečena kazna prvostupanjskog suda preblaga i neadekvatna za teško kršenje prometnih propisa okrivljenika, kao i težinu nastale posljedice počinjenog kaznenog djela.

čitam...