diskutabilno

KAMPANJA ZA ŽIVOT Jadanić: Činom pobačaja žene otvaraju vrata zlu i ono ulazi u njihove živote, Slavica: Ogorčena sam na ljude koji mole ispred bolnica

Pitali smo i za vaše mišljenje. Što mislite o inicijativi Kampanja 40 dana za život? A što o ženama koje se odluče na pobačaj?

10:00h
0
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Kampanja 40 dana za život po peti put krenula je u Koprivnici. Korizmena kampanja počela je jučer i traje do Cvjetnice. Generalno mole za život, a protiv su pobačaja. Po 12 sati dnevno mole i stoje ispred koprivničke bolnice sa transparentima.

Krunoslav Jadanić (65) od samih početaka je uz kampanju, a njega smo jučer zatekli ispred bolnice i s njim razgovarali o ciljevima i svrsi same kampanje

Foto: Ivan Balija
Jadanić // Foto: Ivan Balija

– Od početka sam ovdje, već petu godinu. Mi ovdje ne osuđujemo, mi se molimo. Svako dijete ima pravo na život, svako dijete je Božji dar. Djetetov život počinje od začeća, a ne od rođenja. Čim dijete počinje rasti u majčinoj utrobi ono predstavlja život. Majka koja pobaci za mene je ista kao i onaj koji ubije čovjeka. Ona iz neznanja napravi zlo za njezinu cijelu obitelj. Mi želimo da žene spoznaju istinu i shvate kakvo je to zlo za nju i cijelu obitelj. Mi molimo ovdje za njih, za žene, za majke, za doktore i medicinske sestre, za sve koji nagovaraju na pobačaj, za muževe, dečke. Ali, sve je u Božjim rukama, On je naš stvoritelj. I na naše molitve reagira i čini čudesa. Puno se abortusa smanjilo od kada mi djelujemo. U jednoj bolnici u Hrvatskoj čak oko 58 posto se smanjilo abortusa, ali i ovdje u koprivničkoj bolnici. Mi ovdje nismo zbog svoje promocije već zbog tih žena i majki, želimo da spoznaju istinu, da shvate što čine sebi i svojim obiteljima. Činom pobačaja žene otvaraju vrata zlu i zlo ulazi u njihove živote i u takvim obiteljima dolaze svađe i razdori, nesreće i sve što nije dobro. Pobačaj nije od Boga, žene tim činom otvaraju vrata zlu. Njih tjera neprijatelj čovjeka da to učine. Molimo krunicu i sve molitve iz knjige Marka Glogovića koji je odabran od Boga i koji otvara kuće ta te žene koje žele pobaciti i pomaže im – objasnio je Jadanić.

Pitali smo i za vaše mišljenje. Što mislite o inicijativi Kampanja 40 dana za život? A što o ženama koje se odluče na pobačaj?

Foto: Ivan Balija
Siniša Bosanac // Foto: Ivan Balija

– Smatram da je demokratsko pravo svakoga da se zalaže za što god hoće. Jedni imaju pravo moliti se za život, a drugi tražiti mogućnost reguliranja s abortusima. Sve je to legitimno. Jesam za zaštitu života, ali i za to da žena može imati pravo izbora. Isto tako, treba u napraviti takvu društvenu situaciju da se omogući svakoj ženi da može bez problema odgajati i podizati svoje dijete. Mlade ljude treba i odgojiti da ne bi dolazilo do neželjenih trudnoća – rekao je Siniša Bosanac.

I žene su rekle glasno svoje mišljenje. Lucia Dedi smatra da svaka žena ima pravo odlučiti hoće li pobaciti ili ne.

Foto: Ivan Balija
Lucia Dedi // Foto: Ivan Balija

– Ne slažem se s ljudima koji mole ispred bolnice. Ako žena nema drugih mogućnosti da zadrži dijete, ona sama mora donositi odluke što će učiniti. Oko nas je puno većih problema i više ljudi kojima bi trebali pomoći, a ne stajati ispred bolnice – rekla je L. Dedi.

Gospođa Slavica čvrsto stoji iza svojeg mišljenja i ni trenutka nije razmišljala da ga ne podijeli s nama.

– Svaka žena neka odluči sama o sebi, to je njezino pravo. Bolje da pobaci nego da djecu maltretira i da ih ne može zbrinuti, no u ranoj trudnoći. Na ove ljude koji stoje ispred bolnice sam ogorčena. Neke stvari se jednostavno moraju dogoditi. Oni na to ne bi smjeli utjecati na bilo kakav način – naglasila je Slavica.

Foto: Ivan Balija
Slavica // Foto: Ivan Balija

Loading...