Kandidat SDP-a Slavko Gračan novi gradonačelnik Đurđevca

07:06h
0

Slavko Gračan, kandidat SDP-a i HSU-a novi je gradonačelnik Đurđevca koji je na jučerašnjim izborima dobio 52,76 posto glasova, odnosno tristotinjak više od Vjekoslava Ivandije, kandidata HDZ-a, HSS-a i HSLS-a. Gračanova zamjenica će biti Marijana Markešić, također iz SDP-a.

– Pobijedila je po meni ona opcija koja zagovara pošten rad, glave skupa. Moj moto je bio neka idu s nama oni koji hoće, koji mogu i koji žele, a takav moto upućujem u stvari i onima koji imaju većinu u Gradskom vijeću kako bi mogli surađivati u korist Grada Đurđevca i naših građana – uz zahvalu biračima izjavio je novi gradonačelnik Gračan.

Rekao je kako će se u radu oslanjati na mjesne odbore, a najavio je i osnivanje nekoliko savjeta. U njima će okupiti stručnjake za pojedine djelatnosti, a najvažniji će biti Savjet za strateški i sveukupni razvoj Đurđevca. S većinom u Gradskom vijeću, HDZ-om i koalicijskim partnerima Gračan još nije razgovarao te kaže kako ne vidi razloga da ne surađuju.

– S ljudima iz Gradskog vijeća moramo raditi na tome da zajedno otvaramo vrata prema Županiji, prema državi.

Vjekoslav Ivandija, kandidat HDZ-a, HSS-a i HSLS-a, unatoč tome što je izgubio zadovoljan je rezultatima izbora.

– Ostvarili smo 110% bolje, kvalitetnije rezultate u odnosu na prošle izbore. Što se tiče Gradskog vijeća dobili smo 100% s našom koalicijom HSS-a i HSLS-a. Držimo Gradsko vijeće, držimo naš program i to je to – kaže Ivandija.

Što se tiče suradnje s gradonačelnikom, odnosno moguće kohabitacije, Ivandija je kazao kako će mu rado pomoći, pa i u suradnji s državnom vlasti, no ne bezuvjetno.

– Ukoliko će gradonačelnik imati snage, volje, ukoliko će imati znanja, mogućnosti i hrabrosti sprovesti sve one projekte koje smo mi zacrtali, naravno da hoćemo, ali ne dajemo mi njemu podršku, mi dajemo podršku građanima i mi radimo i dalje za Grad Đurđevac – pojasnio je Vjekoslav Ivandija.

Optužbe koje su se sinoć mogle čuti u TV-programu da je HDZ-ov kandidat prijetio otkazima, Ivandija je opovrgnuo, rekavši da su sve to insinuacije i gluposti. Požalio se kako su zbog kampanje, koju je ocijenio pokvarenom, trpjeli njegova obitelj i prijatelji te da razmišlja o tužbi zbog nanesenih uvreda, no smatra da time ne treba opterećivati građane Đurđevca.

Izvor: www.radio-koprivnica.hr