sama završnica

Kapetan Tehničara Hudak otkrio što očekuju od polufinala kupa, Tehnikin Ernečić šansu vidi u brzoj tranziciji i okomitosti

Domaćini su favorit na papiru, no ovo su susreti velikog uloga kada biti favorit znači malo.

17:00h
0

Cvetkovčani su više nego uvjerljivo razbili Kunovčane na svom Starom bregu, bilo je 10-0, čime su osigurali prolazak u polufinale županijskog Kupa. Kuglice su ih tamo spojile s Građevinarima, s Tehnika-Koprivnicom koja je bila bolja od kloštranske Mladosti u dvije utakmice.

Okršaj vrijedan finala igrat će se u subotu u Cvetkovcu u 18 sati. Domaćini su favorit na papiru, no ovo su susreti velikog uloga kada biti favorit znači malo. Što svaka momčad očekuje od nadolazećeg susreta upitali smo kapetane momčadi, Tomislava Hudaka i Luku Ernečića.

Tomislav Hudak, kapetan Tehničara iz Cvetkovca

– Očekujemo jednu vrlo zanimljivu, otvorenu utakmicu punu dobrih šansi i golova. Svima nam je jasno o kako se važnoj utakmici radi. Treniramo dosta dobro, atmosfera je odlična, maksimalno smo usredotočeni na ono što nas čeka, a najviše sami na sebe. Znamo odakle dolazi opasnost iz suparničke ekipe i to ćemo pokušati svesti na minimum. Bartolović nam je upitan, Lovrek također. Zato su tu mlađi igrači koji spremno čekaju svoju šansu da zamjene svakog. Igramo pred domaćom publikom, tako da imamo dodatni vjetar u leđa. Motivirani smo, spremni i sa nestrpljenjem dočekujemo utakmicu, pa kud nas ,vjetar odnese’ , a to je po našim željama finale, a ako ne i više od toga! – rekao nam je kapetan Tehničara Tomislav Hudak.

Luka Ernečić, kapetan Tehnika-Koprivnice

Foto: Ivan Balija
Scena s utakmice četvrtfinala // Foto: Ivan Balija

– Izvukli smo Cvetkovec, ali koji god klub da smo izvukli bilo bi jednako teško jer su sve ostale ekipe jednako kvalitetne. Očekujemo tešku utakmicu jer će i teren i publika biti na njihovoj strani, a imaju i odličan kadar. Mi se za utakmicu spremamo kao i za svaku drugu, jedino smo ovaj tjedan u malo laganijem tempu da u subotu budemo što odmorniji – rekao je Ernečić, čovjek s trakom oko ruke u redovima Građevinara.

Kup se igra usred priprema, što je specifična situacija, stoga je potrebno dobro tempirati treninge i odmor.

– Naš trener radi odličan posao što se toga tiče. Tehničar nismo analizirali nešto posebno, ali mislim da svi u županiji znaju o kakvoj se ekipi radi, u vrhu su Treće HNL i za nas je to dobra generalka pred prvenstvo da vidimo kako se možemo nositi s takvim ekipama.  Raspoloženje u ekipi je odlično i mislim da u dobrom raspoloženju odlazimo u Cvetkovec. Svoju šansu vidimo u brzoj tranziciji prema naprijed i okomitosti, ali naravno da će se dosta pitati i domaćine – kazao nam je veznjak Tehnika-Koprivnice i otkrio da će im nedostajati samo Hlevnjak, zbog ozljede i poslovnih obaveza.

Drugi par polufinala čine Ferdinandovac i Borac, oni igraju u nedjelju u 18 sati. Finale se igra 26. kolovoza na glavnom terenu Gradskog stadiona Ivan Kušek Apaš.

čitam...