Kapitalna investicija: Trg za 27 milijuna kuna kupio Pevecovu nekretninu u Radničkoj

12:59h
0
Pevec u Koprivnici // Foto: Arhiva

Trg d.o.o. kupio je Pevecovu nekretninu na Radničkoj cesti u Koprivnici za 27 milijuna kuna. Direktorica Martina Golčić kaže kako će nekretnina kroz devet godina biti u čistom vlasništvu Trg-a.

Podsjetimo, Gradsko vijeće Grada Koprivnice na posljednjoj je sjednici Trg-u dalo suglasnost za dizanje kredita od 27 milijuna kuna za ulaganje u nekretninu. “Ovdje se ne troši porezni novac. Trg je digao kredit, a tim kreditom stekli smo nekretninu. Kredit će se otplaćivati najmom od zakupnika prostora.”, rekla nam je Martina Golčić, demantirajući natpise o mešetarenju nekretninama koji su se pojavili u medijima.

Ikea u Koprivnici?

Pevecova trgovina i dalje će ostati u prizemlju zgrade, na 6000 kvadrata, a prvih godinu dana najam će plaćati po stečajem definiranoj cijeni od 1 euro po kvadratu. “Nakon godine dana možemo pregovarati s obzirom da je 1 euro prilično mala cijena; znamo da je uobičajena cijena najma skladišnog prostora 2 eura po kvadratu.”, kaže Golčić. Na preostalih 14 tisuća kvadrata unutarnjeg prostora smjestit će se zainteresirani poduzetnici, a Golčić kaže kako se naveliko razmišlja o nekom od velikih lanaca namještaja, čak i Ikei.

Martina Golčić kaže kako se razmišlja o nekom od velikih lanaca namještaja / Foto: Ivan BrkićPočetna cijena nekretnine na današnjoj dražbi na koprivničkom Općinskom sudu bila je 14 milijuna kuna, no Privredna banka kao vlasnik s pravom dražbovanja licitirala je te se došlo do cijene od 27 milijuna kuna. Golčić ističe kako je u izgradnju Pevecovog centra utrošeno oko 150 milijuna kuna, a da je objekt star samo nekoliko godina. Smatra i kako će se cijena nekretnina još povećati kad Hrvatska uđe u Europsku Uniju.

Planiraju otvarati radna mjesta

Sam kredit od 27 milijuna kuna ima grace period od dvije godine, a u Trg-u planiraju taj period “pokriti” najamninom koju će plaćati Pevec. Nakon tri godine počinje otplata glavnice, a nakon devet godina nekretnina bi bila u čistom vlasništvu Trg-a.

“Da je nekretninu kupio netko treći tko ima predatorske sklonosti, već sutra bi je mogao prodati za 29 milijuna. U tom slučaju bi posao 40 ljudi koji trenutno rade u Pevcu bio neizgledan, a našom politikom i našim planom otvarat će se radna mjesta.”, zaključuje Golčić.

čitam...
Loading...