Karamarko i Faber na kolegiju u Koprivnici

20:32h
0
faber

081208-faber-mMinistar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko i glavni ravnatelj policije Vladimir Faber održali su u ponedjeljak prošireni radni kolegij u Policijskoj upravi koprivničko-križevačkoj. Kolegij je održan sa rukovoditeljima Policijskih uprava koprivničko-križevačke, bjelovarsko-bilogorske i virovitičko-podravske, kojem su osim načelnika Policijskih uprava, Dragutina Vurneka kao domaćina, Jakova Bukvića i Slavka Kopljara, prisustvovali i svi načelnici odjela i policijskih postaja, voditelji pododsjeka, voditelji operativno-komunikacijskih centara i zapovjednici interventnih jedinica policije, priopćeno je iz PU Koprivničko-križevačke.

U svom obraćanju glavni ravnatelj je govorio o aktualnom stanju u policiji, sigurnosnom stanju i smjernicama o radu policije u narednom razdoblju. Posebno je istaknuo potrebu transformacije policije iz tradicionalnog policijskog modela koji karakteriziraju represija i reaktivan pristup, u model djelovanja moderne policije sa obilježjima preventivnog i proaktivnog djelovanja. Govorio je o ciljevima razvoja policije u narednom razdoblju, kratkoročnim i dugoročnim mjerama i mjerilima učinkovitosti moderne policije. Naglasio je vitalni značaj suradnje, stalne komunikacije i partnerstva sa građanima.

Ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko u svom je govoru, između ostalog, istaknuo nužnost depolitizacije i profesionalizacije policije, potrebu preobrazbe policije u sustav koji će moći odgovoriti na sve izazove modernog društva, posebice aktualne i predstojeće izazove u procesu pristupa Europskoj uniji, koji će procesi vratiti poljuljano povjerenje građana u rad policije. Sve nazočne pozvao je na profesionalnu hrabrost i slobodu u realizaciji zakonskih obaveza.