Karlo Delić pobijedio na Nacionalnom kvizu za poticanje čitanja

15:09h
0
Karlo Delić

U okviru Mjeseca hrvatske knjige tradicionalno se provodi Nacionalni kviz za poticanje čitanja. Organizatori kviza su Knjižnice grada Zagreba, Hrvatski centar za dječju knjigu i Odjel za djecu i mladež Gradske knjižnice, a kviz se provodi u mrežnom obliku u narodnim i školskim knjižnicama diljem Hrvatske.

Na popisu pobjednika ove godine našao se i Karlo Delić koji je kvizu pristupio kao korisnik Dječjeg odjela Knjižnice i čitaonice „Fran Galović” Koprivnica.

Ovogodišnja tema kviza bila je „Ljubav za početnike”, a učenicima je zadatak bio pročitati knjige „Ljubav za početnike” Zvonimira Baloga, „Tišina i druge pjesme” ili „Tišina; memoarski zapisi; sabrane pjesme” Dobriše Cesarića, „Miševi i mačke naglavačke” Luke Paljetka i „Srebrne svirale” Dragutina Tadijanovića.

Utješne i glavna nagrada dodijeljene su na završnoj svečanosti 14. studenoga u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu nakon koje su sudionici kviza mogli uživati u izvedbi dramske igre „Ona i on – ljubavna šala s citatima”.