Kazališni festival za djecu i mlade Jaje // Pogledajte četiri vrhunske predstave

11:25h
0
foto: Mario Kos

Melita Bači, direktorica Hartmanna // foto: Mario Kos

Kazališni festival za djecu i mlade, pod nazivom Jaje, prvi će se puta održati u Koprivnici, od 9.-11. listopada.

– Ovo je prilika da se crvenom bojom Hartmanna, uljepša ovaj tmurni jesenji dan – rekla je na predstavljaju festivala Melita Bači, direktorica Hartmanna.

Hartmann već četvrtu godinu za redom u Koprivnici organizira obilježavanje Svjetskog dana jaja, a ove godine će se prvi puta održati četiri kazališne predstave za djecu, u suradnji s Kazalištem Oberon.

– Kako Hartmann proizvodi podloške za jaja, ovo je idealna prilika da se podigne svijest o prednostima konzumiranja jaja, a želja nam je i internacionalizirati ovaj festival – kazala je Bači.

Sve su predstave besplatne, a namijenjene su djeci i mladima, od vrtića do srednjoškolske dobi.

– Riječ je o predstavama koje su trenutno u vrhu kazališne produkcije u Hrvatskoj pa pozivamo male i velike da dođu, jer je ovo jedinstvena prilika da se pogledaju baš u Koprivnici – rekao je Damir Mađarić, voditelj kazališta Oberon.

Istaknuo je da su sve četiri predstave edukativne pa djeca mogu na zabavan način vidjeti kako se uči abeceda te saznati ponešto o Da Vinciju, Hamletu i Noinoj arki.

Specifičnost festivala je da će sva tri dana sva četiri kazališta biti gosti našeg grada i boravit će u Koprivnici.

Prvi dan festivala, nakon svečanog otvorenja u 16.30 sati u Dvorani Domoljub, počinje predstavom Hamletova istina, koja je namijenjena prvenstveno mladima, iznad 14 godina starosti.

Ostale predstave održat će se u Domu mladih. U subotu nas očekuje Genijalni genije u 11 sati za djecu od četiri i više godina, te Kod Arke u osam u 17 sati za 7+ uzrast. U nedjelju u 11 sati slijedi predstava Deveta ovčica za 6+ uzrast, a nakon toga svečano zatvaranje festivala.

Gradonačelnica Vesna Želježnjak kazala je da je Koprivnica otvoreni grad koji obilježava sve dane.

– Drago mi je što smo poznati kao grad kulture i što će djeca na ovaj način već od malih nogu upoznati kazalište.

Zdravko Mihevc, direktor Turističke Zajednice županije napomenuo je da se Županija s veseljem pridružila i odlučila pomoći festivalu.

– Ovo je vrijedan projekt, posebno zato jer je namijenjen najmlađima, a mi smo se i na simboličan način povezali s našim projektom Velikih pisanica – zaključio je on.

>> PROGRAM FESTIVALA “JAJE” (PDF)

čitam...