Izvedbe i projekcije

Kazališta se otvaraju, počinju raditi i kina, ali ne sva! Evo detaljnih uputa HZJZ-a

Važno je napomenuti da, što se tiče kina, multipleksi još uvijek ne smiju raditi.

11:22h
0
Foto: Marko Horvat

HZJZ je objavio upute za rad kina i kazališta u vrijeme koronavirusa, odnosno Preporuke za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19 tijekom održavanja profesionalnih umjetničkih izvedbi, kulturnih programa i manifestacija.

Važno je napomenuti da, što se tiče kina, multipleksi još uvijek ne smiju raditi.

– Za cijelo vrijeme boravka u prostorima, uključujući dolazak i odlazak, preporučuje se održavanje fizičkog razmaka između osoba (publike, izvođača i osoblja) od 1,5 metara. Razmak od dva metra preporučuje se između i od izvođača pjevačkih dionica te glazbenika s puhačkim instrumentima. Preporučuje se razmak od četiri metra između publike i izvođača na sceni – navodi se.

– Preporučuje se unaprijed označiti sva sjedeća i stojeća mjesta međusobno udaljena najmanje 1,5 metara te ograničiti ulazak najviše onoliko posjetitelja koliko ima označenih mjesta. U zatvorenom prostoru preporučuje se omogućiti isključivo sjedeća mjesta. Preporučuje se da posjetitelji ulaze jedan po jedan na način da prvi koji ulazi zauzima najudaljenije mjesto u gledalištu, gledajući od ulaza, i tako po redu. Preporučuje se razmak među posjetiteljima od najmanje 1,5 metara kod ulaska, kretanja i izlaska. Preporučuje se da se izlazak posjetitelja organizira tako da izlaze jedan po jedan, i to na način da prvi izlazi posjetitelj najbliže izlazu. Posjetitelje treba podsjetiti da i nakon završetka programa drže distancu, da se ne zadržavaju u grupama i ne ostvaruju bliske kontakte jedni s drugima. Preporučuje se regulirati izlazak izvođača poštujući mjere fizičke udaljenosti, najbolje odvojeno, jedan po jedan, uz izbjegavanje susreta s publikom – dodaju iz HZJZ-a.

Pune upute pogledajte OVDJE.

čitam...