ususret picokijadi

Kazalište Moruzgva poziva na pretpremijeru predstave Jel’ tako, Zorane?

Ulaznice po cijeni od 30 kuna možete kupiti u Gradskoj knjižnici Đurđevac od ponedjeljka, 14. lipnja, radnim danom od 7 do 15 sati.

09:43h
0
Foto: www.djurdjevac.hr

Gradska knjižnica Đurđevac i Turistička zajednica grada Đurđevac pozivaju Vas na pretpremijeru predstave kazališta Moruzgva, Jel’ tako, Zorane? koja će se održati ususret Picokijadi, u subotu 19. lipnja 2021. godine s početkom u 20,30 sati na ljetnoj pozornici ispred utvrde Stari grad Đurđevac.

Ulaznice po cijeni od 30 kuna možete kupiti u Gradskoj knjižnici Đurđevac od ponedjeljka, 14. lipnja, radnim danom od 7 do 15 sati.

Predstava Kazališta Moruzgva u koprodukciji s Kazalištem Marina Držića u Dubrovniku radi se po književnom predlošku virtuoza kratkih priča Tanje Mravak, koja je minijaturu naslova Jel’ tako, Zorane? napisala upravo za tu svrhu. Ova predstava u fokusu ima obiteljski događaj koji razotkriva njihove neuralgične točke iz prošlosti, istovremeno se ispreplećući s aktualnim događajem člana obitelji koji je nehotice izazvao sukob s osobom drugačije nacionalnosti. Vječno, pa tako i danas, aktualne teme u ovom su tekstu oblikovane uz veliku dozu humora koji se s jedne strane suptilno poigrava s klišejima dalmatinskog mentaliteta, a s druge donosi toplu ljudsku priču o malim, svima nama tako bliskim, sudbinama o kojima se često ne usudimo govoriti.

Likove u ovoj predstavi utjelovit će poznati hrvatski glumci Ecija Ojdanić (u alternaciji s Barbarom Nolom), Goran Grgić (u alternaciji s Vedranom Mlikotom), Csilla Barath Bastaić (u alternaciji s Ivom Kraljević), Paško Vukasović (u alternaciji s Ivanom Čuićem), te Petra Svrtan (u alternaciji s Ivom Šimić).

čitam...