kontrola

Kazne za organizatore obiteljskih okupljanja bit će 5000 kuna. To će kontrolirati građani, susjedi, policija

Što se tiče onih koji bez propusnice pokušaju prijeći u drugu županiju, Trut je rekao kao će ih policija vratiti i zabraniti napuštanje županije.

12:02h
0
Ilustracija
Ilustracija

Damir Trut, pomoćnik ministra unutarnjih poslova i ravnatelj civilne zaštite je u Dnevniku HRT-a najavio je kazne za građane koji tijekom blagdana organiziraju obiteljska okupljanja kojima se krše protuepidemijske mjere. Kazna za organizatore bit će pet tisuća kuna.


– To će kontrolirati sugrađani, susjedi, policija, ali kontrolirat ćemo i sami sebe da tako nešto ne radimo – dodao je Trut, javlja HRT.

Što se tiče onih koji bez propusnice pokušaju prijeći u drugu županiju, Trut je rekao kao će ih policija vratiti i zabraniti napuštanje županije. Trut je odgovorio na još neka pitanja vezana za izdavanje propusnica. Među ostalim, požalio se da je pritisak na sustav golem. Dosad je bilo 80 tisuća zahtjeva za propusnice, a prvi dan ih je odbijeno 60 posto, kazao je.

Očekuje smanjenje pritiska

– Ova je odluka restriktivnija i ne odobrava se prelazak županijskih granica osim onima koji su nužno potrebni za funkcioniranje društva – rekao je Trut. Šef Civilne zaštite podsjetio je na to da je posljednjim odlukama Vlade i Stožera poslodavcima preporučeno da se u ovo vrijeme što više koriste kolektivni godišnji odmori.

Prema Trutovim informacijama, u sustavu za izdavanje propusnica rade stotine ljudi: oko 400 radnika je u županijskim odborima koji odobravaju propusnice, stotinjak ih je u ravnateljstvu te još sto u tehničkoj potpori, rekao je, te naglasio kako očekuje da bi za nekoliko dana pritisak na sustav mogao biti manji, prenosi Telegram.

čitam...