KC liga: Toxic Girls kažnjene oduzimanjem šest bodova zbog nastupa registrirane igračice

14:05h
0
Toxic Girls // Foto: Arhiva

Odlukom vodstva KC lige ženskoj ekipi Toxic Girls oduzima se 6 bodova, dok se igračica Martina Špoljarić kažnjava zabranom nastupa na KC ligi, ističe se u priopćenju Koprivničke udruge za rekreativni sport, čiji sadržaj prenosimo u cjelosti. 

KC liga ima jedno i osnovno pravilo, a to je da u njoj ne smiju nastupati registrirani igrači/igračice. Samim nastupom u ligi podrazumijeva se da svatko tko nastupa poštuje to pravilo.

Pojedincima koji to ne razumiju ili namjerno krše pravilo ne isplati se objašnjavati zašto to ne bi smjeli. Mi kao organizatori ne želimo, ne možemo, a niti nam pada na pamet trošiti dragocjeno vrijeme na kontrolu svih igrača i igračica na ligi već reagiramo na pritužbe ili dojave o pojedincima.

U ovom slučaju izražavamo žaljenje što će zbog neodgovorne pojedinke sankcije snositi ostatak cura iz ekipe Toxic Girls koje su svojim trudom i poštenim nastupom zaslužile pohvale, i samo iz tog razloga kazna nije maksimalna.

Također, ovo je zadnje upozorenje, jer više nećemo tolerirati bilo kakvo izigravanje ovog pravila. Ako Koprivnička udruga za rekreativni sport kao organizator snosi odgovornost i odgovara za sve propuste vezane uz organizaciju, isto tako očekujemo da ekipe i voditelji ekipa preuzmu odgovornost za sve igrače koji nastupaju u njihovim ekipama.

Za one koji to još nisu shvatili, mi kao organizatori nismo u svojstvu inkvizicije i ne kažnjavamo eto zato jer nam se prohtjelo, nego pojedinci, a i ekipe, moraju shvatiti da će odgovarati za svoje propuste i nepravilnosti.

Iako smo to već puno puta ponovili, još ćemo jednom reći da KC ligu organiziramo bez ikakve novčane naknade, da svake subote trošimo svoje slobodno vrijeme iz čiste ljubavi prema sportu i nogometu sa željom da gradu i ljudima pružimo još jedan oblik zabave i druženja.

Bilo bi nam drago kad bi svojim ponašanjem svi sudionici KC lige znali cijeniti taj naš trud.

Koprivnička udruga za rekreativni sport

Tomislav Zalar, predsjednik

LJESTVICA – ŽENE

1. ŽNK Repaš 10:5 12

2. ŽNK Tratičnice 7:3 10

3. ŽNK Prekodravac Ždala 3:2 9

4. UŠRPS 6:4 8

5. ŽNE Drnje 3:1 7

6. Toxic Girls 5:1 6 (-6)

7. ŽNK Podravske Sesvete 5:5 6

8. ŽNK Mladost Bregi 4:5 6

9. Podravske gazele 4:6 4

10. Gimnazija „Fran Galović” 0:12 0