četiri prometne nesreće

Kenđelovec je i ovoga vikenda bio trasa kojom se divljalo, netko je vozio gotovo dvostruko većom brzinom od ograničenja

Gas je stisnuo u noći s petka na subotu.

18:30h
0
Ilustracija // Foto: PU koprivničko-križevačka

Četiri prometne nesreće dogodile su se prošli vikend, između 7. i 10 siječnja, na području Policijske uprave koprivničko-križevačke. Do dvije nesreće dovelo je oduzimanje prednosti prolaska, dok su za po jednu krivi nepropisno kretanje i vožnja na nedovoljnoj udaljenosti.

Nadzirali su 320 vozača, pri čemu su sankcionirana 154 prometna prekršaja. Deset ih se odnosi na upravljanje vozilima pod utjecajem alkohola, zatim je zabilježeno 65 prekršaja prekoračenja dopuštenih brzina kretanja, 28 nekorištenja sigurnosnog pojasa i osam nepropisnog korištenja mobitela.

U Kenđelovcu, kao što to često biva, zabilježena je najveća brzina. U noći s petka na subou, u 00.41 sati, vozač je proletio brzinom od 131 kilometar na sat. Brzina je inače ograničena na 70.

Najveću koncentraciju alkohola imao je 53-godišnjak, o kojemu smo već pisali. A nismo pisali ništa dobroga. Podsjetimo, zatečen je u petak, u 22.50 sati, kako otvorenim dijelom županijske ceste Rasinja – Kuzminec vozi automobil. Bio je pod utjecajem alkohola od 1,82 promila. U takvome stanju izazvao je prometnu nesreću nakon što se nepropisno kretao kolnikom. Usto, bilo je to u trenutku kada mu je vozačka dozvola oduzeta radi neodazivanja izvanrednom nadzornom zdravstvenom pregledu.

– Vozač je bio uhićen te je protiv njega proveden žurni prekršajni postupak u kojem je proglašen krivim i kažnjen novčanom kaznom od 18 tisuća kuna i zaštitnom mjerom zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije osam mjeseci – objavila je PU koprivničko-križevačka.