PROMETNI PREKRŠAJI

Kenđelovec je opet za jednoga bio trkalište, dok je drugi s promilima sjeo za upravljač

Kao i svakoga vikenda, koprivničko-križevačka policija izdvojila je rekordere.

14:35h
0
Ilustracija // Foto: Sanjin Bojić

Pet prometnih nesreća dogodilo se protekli vikend na području Policijske uprave koprivničko-križevačke. Uzroci su brzina neprimjerena uvjetima, vožnja na nedovoljnoj udaljenosti, oduzimanje prednosti, nepropisno uključivanje u promet i ne držanje životinje pod nadzorom.


Ukupno je sankcionirano 236 prometnih prekršaja od čega se 12 odnosi na upravljanje vozilima pod utjecajem alkohola, dva na odbijanje ispitivanja prisutnosti alkohola u organizmu, a jedan na drogu, kao i 128 prekoračenja dopuštenih brzina kretanja, 24 nekorištenja sigurnosnog pojasa i 11 slučajeva nepropisnog korištenja mobitela.

Kao i svakoga vikenda, koprivničko-križevačka policija izdvojila je rekordere. Glede brzine, najveća je zabilježena u petak u 11 sati u Kenđelovcu gdje je vozač upravljao brzinom od 118 kilometara na sat, iako je ondje ograničenje postavljeno na 70. Najveća koncentracija alkohola, pak, evidentirana je u nedjelju oko 00.25 sati u Pavelinskoj ulici u Koprivnici gdje je 33-godišnjem vozaču automobila izmjereno 2,16 promila.

čitam...