2.9 C
Koprivnica
Četvrtak, 30. studenoga 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
isporuka lijekova

Kešer: Bolnica je u pogibelji, tražim hitnu sjednicu Županijske skupštine, Devčić i Koren: Ove političke igre trenutno nisu u fokusu naše pažnje
K

Župan Darko Koren i Ravnatelj Mato Devčić u četverogodišnjoj su anasteziji, navodi Kešer u priopćenju medijima.

Ne propustite

Predsjednik županijskog SDP-a Mladen Kešer zabrinut je za stanje u Općoj bolnici Dr. Tomislav Bardek te se tim povodom obratio medijima.

Bolnica Koprivničko-križevačke županije u velikoj je pogibelji, navodi Kešer u svom priopćenju te traži hitnu sjednicu županijske Skupštine.

Župan Darko Koren i Ravnatelj Mato Devčić u četverogodišnjoj su anasteziji, navodi u nastavku.

Razlog ugrozi pacijenata Kešer vidi u uskraćivanju isporuke lijekova bolnicama od strane veledrogerija.

– Naša će bolnica ostati bez mogućnosti pružanja svojih usluga najpotrebitijima; teško bolesnima, trudnicama, djeci, ljudima koji čekaju na operacije ili su u fazi post-operativnog oporavka – tvrdi on. Kao predsjednik županijske organizacije SDP-a neće se pomiriti s takvim stanjem očaja i ne misli bespomoćno čekati da središnje vlasti rješe ovaj problem.

Mladen Kešer // Foto: Sanjin Bojić

Kešer se u priopćenju pita što je sa županom Darkom Korenom.

– Njega kao da se ovakvo stanje uopće ne tiče. Niti glasa od njega na ovu temu. Misli li on čekati rješenje “odozgo”, ma koliko dugo trajalo i dopustiti da najranjivija skupina stanovnika naše županije pati zbog njegovog grijeha ili svejedno je tuđih, propusta – navodi te se pita kakvu ulogu u tomu ima ravnatelj bolnice Mato Devčić, kako kaže, inače vrstan anesteziolog, čija je plemenita djelatnost zasigurno stotine ljudi spasila i doprinijela njihovom ozdravljenju.

– Je li on anestezirao župana, pa može biti i sebe, jer se stječe dojam da su oboje u stanju umjetno inducirane kome, pa niti pisnu niti zubi škrinu – zaključuje te poziva župana Korena da se, ako ikako može probudi iz takvog stanja letargije i sazove hitnu izvanrednu sjednicu Županijske skupštine, stavi na dnevni red rješavanje dugova bolnice, predloži rebalans proračuna ili prenamjenu sredstava, predloži kratkoročno zaduživanje Županije s ciljem namirenja dugova prema veledrogerijama, s obvezom povlačenja sredstava od središnje vlade, kad to bude moguće.

Na sjednici bi trebao prisustvovati i ravnatelj bolnice te da zajednički podnesu detaljno izvješće, obrazlože plan provedbe, kako ni u jednoj trenutku niti jedna osoba, sadašnji ili budući pacijenti bolnice ne ostanu bez adekvatne skrbi.

Foto: Ivan Balija
Mato Devčić // Foto: Ivan Balija

Ravnatelja bolnice Matu Devčića pitali smo što misli o Kešerovim prozivkama.

U samom startu odbacio je Kešerovu tezu da je bolnica u pogibelji.

– Izgleda da nije dobro informiran, jer bolnica ni naši pacijenti ni na koji način nisu u pogibelji. Svi dobivaju dijagnoze, lijekove i terapije po ustaljenom rasporedu. Kad je u pitanju opskrba lijekova i dugovanje veledrogerijama moram reći kako ni tu ne očekujem bilo kakve značajne probleme oko opskrbe lijekovima. Ostvarili smo kontakt s drugim dobavljačima i dostava lijekova je osigurana. Problematika financiranja zdravstvenih dugovanja riješit će se na nacionalnoj razini što će uključiti i dugovanje naše koprivničke bolnice – jasan je bio Devčić te dodao kako je dugogodišnja praksa da se dugovanja dijelom podmiruju dotacijama iz državne riznice, ministarstva zdravstva, ministarstva financija i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

– Ne znam zbog čega pojedinci unose nemir u javno prostor na ovaj način, to nije put kojim treba ići – poručio je Devčić te dodao da će se ukoliko bude pozvan na županijsku Skupštinu rado odazvati i odgovoriti na sva postavljena mu pitanja.

Foto: Ivan Balija
Darko Koren // Foto: Ivan Balija

Odgovor u istom tonu dobili smo i od župana Darka Korena.

– Naša opća bolnica funkcionira normalno i problem dugovanja veledrogerijama s kojim su suočene sve bolnice u Republici Hrvatskoj nimalo ne utječe na to funkcioniranje. Trenutna epidemiološka situacija i pojačana lokalna transmisija koronavirusa teme su s kojima se sustav prvenstveno bavi, a bolnica nastoji u najvećoj mjeri pružati i sve druge usluge našim pacijentima.

Ove političke igre trenutno nisu u fokusu naše pažnje, a pošto su lokalni izbori tek iduće godine, imamo se vremena baviti odgovorima na nemušte, nepismene i beskorisne dopise gospodina Kešera, predsjednika županijskog SDP-a – pojasnio je župan.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Blagdanska manifestacija

Počinje Advent u Križevcima! Svečanost na trgu uz paljenje božićne rasvjete, otvorenje klizališta i koncert, pogledajte cijeli program

Sutra se službeno otvara Advent u Križevcima! Program počinje u 18.30 na Strossmayerovom trgu.  U programu otvorenja nastupit će zbor...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti