OTVORENO PISMO

Kešer predlaže osiguravanje sredstava za nabavu školskog pribora u županiji, Koren: Za taj broj djece bogati načelnik je u stanju to sam isfinancirati

U nastavku prenosimo poruku Mladena Kešera i odgovor Darka Korena.

19:00h
0
Mladen Kešer i Darko Koren // Foto: Matija Gudlin
Mladen Kešer i Darko Koren // Foto: Matija Gudlin

Predsjednik županijskog SDP-a Mladen Kešer poslao je otvoreno pismo županu Koprivničko-križevačke županije Darku Korenu koje govori o osiguravanju sredstava i udžbenika za polaznike osnovnih škola.

– Neizmjerno sam sretan da će konačno naši roditelji biti oslobođeni tereta koji ih je pritiskao za svaki početak školske godine, taj problem sam uočio još 2013. godine i roditeljima učenika Osnovne škole Kalnik osiguravao udžbenike za njihovu djecu punih sedam godina. Svjedoci smo ovih dana Odluke Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta da će svim učenicima osnovnih škola osigurati sredstva za udžbenike – kazuje u pismu Kešer.

Stoga predlaže da Koprivničko-križevačka županija ide odmah u rebalans proračuna za 2019. godinu te da osigura u njemu sredstva za nabavu radnih bilježnica i ostaloga pribora za školu učenicima Koprivničko-križevačke županije.

– Koprivničko-križevačka županija osnivač je svih osnovnih škola u općinama naše županije, stoga vjerujem da ćete pokrenuti ovu vrijednu aktivnost, vodeći se dobrim primjerom gradonačelnika Koprivnice. Županijski vijećnici Socijaldemokratske partije podržat će taj program osnovnoškolskog obrazovanja – kaže Kešer.

Župan Darko Koren rekao nam je kako u pravilu ne komentira takve ideje, jer ih ima puno i česte su, a zapravo su politički motivirane.

– Pretpostavljam da je ta inicijativa predsjednika županijskog SDP-a nastala na isto takvoj njegovog, kako on kaže, zamjenika Jakšića, koji je to učinio u Koprivnici. Ja mislim da je za broj djece u kalničkoj školi bogati načelnik u stanju to sam isfinancirati. Ako nije, onda mogu ja, koji nisam tako bogat. Moja uloga kao župana je da pokušam održati status kalničke škole, jer je zbog malog broja djece to velika prijetnja. I pozdravljam svu djecu i njihove roditelje na Kalniku – odgovorio je župan.

čitam...
Loading...