protukandidati

Kešer prozvao Korena za korištenje županijskih prostorija u stranačke svrhe, Koren odgovorio: Sala je na raspolaganju svima, i on je može dobiti

17:30h
0
Darko Koren i Mladen Kešer

Šef SDP-a Koprivničko-križevačke županije, načelnik Kalnika te kandidat za koprivničko-križevačkog župana Mladen Kešer poslao je dopis u kojemu navodi kako je dosadašnji župan te kandidat Mreže i HDZ-a za istu funkciju Darko Koren “nekoliko puta u dva mjeseca zloupotrijebio svoj položaj i ovlasti župana.”

– Kao što vidite, Korjen koristi prostorije županijske dvorane za sastanke svoje privatne političke strane. Ostale političke stranke ne mogu koristiti županijske prostorije ni da plate osim Korenove šačice kumova i interesnih sljedbenika. Ne bi bilo to toliko sumnjivo da se u ovoj prostoriji ne predaju kandidature, potpisi i liste ozbiljnih stranaka za ove lokalne i županijske izbore. Da to bude točka na (i), u toj istoj dvorani smješteno je Županijsko izborno povjerenstvo Koprivničko-križevačke županije! I sada ti odi na izbore? – naveo je Kešer.

Koren je komentirao izjavu protukandidata.

– Njegov vokabular i njegove teze ne bih komentirao. On je sam o sebi dovoljno rekao, ja nemam potrebe. Što se tiče naše prostorije, sale, ona je na raspolaganju svima – i strankama, i nacionalnim manjinama, i udrugama, i izbornom povjerenstvu – uz prethodnu najavu i rezervaciju. Tu nije nikakav problem. Ako gospodin Kešer treba salu za svoje stranačke aktivnosti, također uz prethodnu najavu i rezervaciju, može je dobiti – odgovorio je Koren.