Političko nadmudrivanje

[KEŠER VS KOREN] Šef SDP-a proziva župana da je oštetio školu za 2 milijuna kuna, Koren najavljuje kaznene prijave

Župan tvrdi da je sve bilo po propisima i zakonima te da Kešer ne bi smio niti imati zapisnik sa školskog odbora u svom posjedu.

09:30h
0
Mladen Kešer i Darko Koren // Foto: Matija Gudlin
Mladen Kešer i Darko Koren // Foto: Matija Gudlin

Ponovno je zaiskrilo između čelnika županijskog SDP-a Mladena Kešera i koprivničko-križevačkog župana Darka Korena.

Kešer je prozvao Korena zbog, kako kaže, nepravilnosti i kršenja zakona u natječaju za zakup restorana Vojarna, koji je raspisala Srednja škola Ivan Seljanec iz Križevaca. Podsjetimo, kako smo objavili, taj je restoran na natječaju dobilo poduzeće Societas Leonina d.o.o. koji je vlasnik restorana Calypso Križevci i Calypso Pub Koprivnica.

– Niti jedan član povjerenstva koje je raspisivalo natječaj nema certifikat za raspisivanje natječaja. Da je netko imao, ne bi se dogodilo toliko nepravilnosti. Zatajili su da oprema u tom praktikumu uopće ne zadovoljava standarde, nema dozvole – rekao je Kešer.

Mladen Kešer // Foto: Marko Dedić

Također je izjavio kako je netko otvarao kuverte s ponudama prije vremena te da nije bio napravljen zapisnik o pregledu i ocjeni ponuda i da je dano školskom odboru da odlučuje, umjesto Županiji i Srednjoj školi. Svime time, kaže Kešer, javna institucija oštećena je za 2 milijuna kuna, a župan Koren za sve je to znao.

Župan tvrdi da je sve bilo po propisima i zakonima te da Kešer ne bi smio niti imati zapisnik sa školskog odbora u svom posjedu.

Foto: Ivan Balija
Darko Koren // Foto: Ivan Balija

– Uloga i stav Koprivničko-križevačke županije u ovom slučaju isti je kao i kod provedbe svih drugih natječaja, a to je provedba procedure u skladu sa zakonom i svim zakonskim propisima. Sukladno tome, jasna je procedura provedbe natječaja, tko ga raspisuje, tko donosi odluku i na čiji prijedlog. Županija je od strane škole Ivan Seljanec Križevci informirana o detaljima provedbe natječaja i cijele procedure postupka, tako da oko toga ne bi trebalo biti političkog nadmudrivanja. Ono što je dvojbeno u izjavi predsjednika županijskog SDP-a Kešera je činjenica kako on posjeduje zapisnike tijela koje su ovu odluku donosile, a do čega nije mogao doći ovlašteno – napominje Koren.

Najavljuje i prijavu protiv onoga tko mu je taj dokument dao.

– Razmatramo podnošenje kaznene prijave protiv nepoznatog počinitelja koji mu je dostavio dokumentaciju. Osim toga, nemam potrebe baviti se svakodnevno s objavama predsjednika županijskog SDP-a – zaključuje Darko Koren.

čitam...
Loading...