Šket odlazi iz Sloge obuća?

15:01h
0
Darko Šket, prvi čovjek Sloge obuća. Foto: Marijan Sušenj


Iako to nije želio potvrditi, Darko Šket vrlo vjerojatno ubrzo odlazi s funkcije direktora tvrtke Sloga obuća zbog sve više obaveza koje ima kao stečajni upravitelj u Pevec grupi.

Podsjećamo, Šket je stečajni upravitelj i u križevačkoj tvrtki za preradu mesa Improm i čini se da više ne stigne obavljati sve dužnosti. Zbog toga je najavio da će otići iz koprivničke obućarske tvrtke ako Trgovački sud u Bjelovaru proglasi stečaj u Pevecu d.o.o. Zagreb.

– To se dogodilo i realna je opcija da odem, jer je poslovanje Sloge obuća sada stabilizirano velikim ugovorima sklopljenim s ruskim partnerom, ali i zato jer me u Pevecu čeka puno posla. Nadzorni odbor Sloge obuća ću na vrijeme obavijestiti o svojoj odluci i na njemu će biti izbor mojeg nasljednika.

Darko Šket je 1. listopada 2007. godine preuzeo vođenje koprivničkog proizvođača obuće posrnulog zbog dugogodišnjeg katastrofalnog vođenja od strane njegovih prethodnika, koji su tvrtku uvukli u dubioze iz kojih se nikada nije uspjela oporaviti. Zato tvrtka i danas bankama, državi i drugim vjerovnicima duguje 53,5 milijuna kuna i nalazi se pred drugim krugom prodaje. Šket je bio i dio na sva zvona najavljivanog i neslavno propalog plana spasa te tvrtke koji je osmislio bivši potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva Damir Polančec, a kad je nad tom tvrtkom proglašen stečaj prešao je na mjesto direktora tvrtke-kćerke Sloga obuća. Poznat po vrlo emotivnim reakcijama na novinarske kritike i sumnje u projekt spašavanja Sloge d.d., Šket je, čini se, ipak uspio spasiti bar dio koprivničke obućarske industrije od propasti, jer iza sebe ostavlja Slogu obuća s milijunskim ugovorima za proizvodnju obuće za rusko tržište.

čitam...