Posjetitelji s drugog kontinenta

Kevin Mardešić s djevojkom je potegnuo preko pola zemaljske kugle kako bi vidio Renesansni festival: Iskreno, ostali smo bez daha

16:00h
0
Renesansni festival
Foto: Ivan Brkić

Nije novost da Renesansni festival u Koprivnicu privlači posjetitelje iz cijele Hrvatske, okolnih zemalja pa i Europe. No, njegov glas proširio se i dalje, ‘preko bare’, pa su tako u Podravinu došli i gosti iz dalekog SAD-a.

Kevin Mardešić, amerikanac hrvatskih korijena, došao je s djevojkom prvi puta u Koprivnicu i oduševio se. Stigli su iz San Pedra u Kaliforniji, a Renesansni festival zasad je i više nego ispunio očekivanja.

– Došli smo zbog Renesansnog festivala, ali zanima me i sama Koprivnica. Slučajno sam na YouTubeu naišao na video festivala prije dvije godine i čim sam to vidio, obećao sam sebi da obavezno moram doći i to doživjeti – rekao je Kevin kako je sve počelo.

Renesansni festival
Oduševio ih je ugođaj u gradu // Foto: Ivan Brkić

U Koprivnicu su stigli danas ujutro, a oduševio ih je ugođaj festivala i grada.

– Nisam imao velika očekivanja, ali sva su nadmašena. Volim ovakve manifestacije i ovakav stil, bio sam na dva festivala u SAD-u. Teško je usporediti kruške i jabuke, tamo je sve veliko, ali ovdje je nekako čišće, originalnije, uvjerljivije. Djevojka i ja smo iskreno ostali bez daha – priznaje Kevin.

Na Renesansnom festivalu ostat će samo danas zbog poslovnih obveza, no i samo to što su prešli pola zemaljske kugle kako bi došli do Koprivnice da na jedan dan iskuse renesansu i srednji vijek, dovoljno govori o manifestaciji.

čitam...