Kia zabilježila najbolje rezultate u povijesti

08:06h
0
Foto: www.auto-info.hr

Prema podacima Europskog udruženja proizvođača automobila (ACEA), Kia Motors Europe zabilježila je najbolji kvartal i polugodište u povijesti ove marke. Rast je u odnosu na jednako razdoblje prošle godine iznosio 7,6 posto.

 

U prvoj polovici 2015. Kia je širom Europe prodala ukupno 200.038 vozila, što je najbolje polugodište u povijesti ovog najstarijeg korejskog proizvođača automobila. U odnosu na jednako razdoblje prošle godine rast je iznosio 7,6%. Istovremeno je drugi kvartal 2015., kada je prodano 103.946 vozila, njihov najbolji kvartal dosad i prvi uopće u kojem su Kijina vozila premašila magičnu granicu od 100.000 prodanih u jednom kvartalu.

Michael Cole, izvršni direktor u Kia Motors Europe, pritom je rekao: “2015. je dosad bila odlična za Kiju u Europi jer smo ostvarili rekordnu prodaju. Raduje nas da Kia i dalje raste, konstantno i održivo te da se povećava broj vozača koji cijene naša vrhunska vozila.”

Cole je još dodao: “Kia se fokusira na razvoj nepobjedivog nivoa kvalitete svojih proizvoda te na najviši stupanj usluga za svaku stranku. Želimo da stranke uživaju u kupovini i posjedovanju vozila Kia, a naša rekordna prodaja pokazuje da naš pristup djeluje.

Novi i unaprijeđeni modeli doveli do 7,6-postotnog rasta prodaje

Kijin rast u prvom kvartalu pokretala je veća prodaja novog Soula, koji je u Europi lansiran početkom godine (prodanih 7.042 primjerka u prvom polugodištu, što je čak 112% više nego lani) te novog Sorenta (5.670 vozila).

Nedavno redizajnirani modeli, Venga (15.386 vozila, +11,8%) i Rio (33.059 vozila, +6,1%), također su bili uspješni u drugom kvartalu i prvoj polovici.

Sportage i cee’d i dalje na vrhu Kijine ljestvice

Kia Sportage i cee’d (u tri varijante karoserije) i dalje čuvaju titulu najprodavanijih modela. Sportage, koji je već ušao u četvrtu godinu postojanja, ima iza sebe rekordan drugi kvartal jer je širom Starog kontinenta od travnja do lipnja pronašao 28.208 novih vlasnika, a u ovoj godini ukupno 56.002 (+12% u odnosu na prošlu godinu). Postojeća verzija Sportagea je 2014. doživjela facelift kada je unaprijeđena brojnim poboljšanjima.

cee’d s prodanih 40.090 primjeraka u ovoj godini ostaje drugi najprodavaniji model Kije u Europi te tako zahvaljujući svom dizajnu, visokoj kvaliteti materijala u kabini, efikasnim motorima i praktičnošću i dalje privlači brojne europske kupce.

Od prosinca 2006., kada je započela Kijina europska proizvodnja, proizvedeno je više od milijun cee’dova, što je nova prijelomnica za ovog korejskog automobilskog giganta. Jubilarni milijunti cee’d bio je najsnažniji cee’d GT biserno bijele boje, koji je namijenjen nizozemskom kupcu. Pokreće ga motor 1.6 T-GDI snage 204 KS, koji je također proizveden u slovačkoj Žilini.

Svi Kijini modeli koji se prodaju u Europi dolaze s revolucionarnim 7-godišnjim jamstvom (do 150.000 km, prve tri godine bez ograničenja prijeđenih kilometara).

Izvor: www.auto-info.hr 

 

Loading...