Kićenjem božićne jelke Koprivnica zasjala u blagdanskom ruhu

12:14h
0
U kićenju jelke mališanima je pomogao i koprivnički gradonačelnik // Foto: Ivan Brkić

Da bi centar Koprivnice u ovo zimsko vrijeme i u mjesecu darivanja izgledao što ljepše u petak su se pobrinula djeca koprivničkih dječjih vrtića i osnovnih škola. Naime, djeca iz dječjeg vrtića „Smješak“, u društvu gradonačelnika Zvonimira Mršića, okitila su božićnu jelku u Gradskoj vijećnici, dok su djeca iz dječjeg vrtića „Tratinčica“, dječjeg vrtića „Sveti Josip“, OŠ „Braće Radić“, OŠ „Antun Nemčić Gostovinski“, OŠ „Đuro Ester“ i COOR-a «Podravsko sunce» okitila božićnu jelku na Trgu bana Josipa Jelačića.

Kićenje je obavljeno uz mnogo veselja, a djeca su uživala u stavljanju božičnih dekoracija na jelku koja će krasiti središnji koprivnički trg. 

Inače, glavni gradski trg osvijetljavat će 2500 žaruljica, a na vodoskoku na Zrinskom trgu, kao i svake godine, postavljen je adventski vijenac na kojem će se svake nedjelje do Božića paliti po jedna svijeća. Isto tako, na Zrinskom trgu, u ulici braće Radića, Bjelovarskoj ulici i Križevačkoj ulici postavljene su svjetleće piramide, a grad se potrudio da se također osvijetli kula na Bašći i zgrada Oružane.

Jelke koje su postavljene na  Trgu bana Josipa Jelačića, kod gradskih bazena „Cerine“, Doma mladih Koprivnica te u Mosnoj ulici ispred zgrade “Komunalca“, Gradu Koprivnici poklonile su obitelji Juratović, Rojčević, Bistrović i Majcan.

Na sva ova božićna i novogodišnja uređenja Grad Koprivnica će potrošiti oko 85 tisuća kuna.