Projekt 'Ready, Steady, Go!'

Kiidie tim zna kako riješiti problem čuvanja djece izvan radnog vremena vrtića

17:30h
0
Pobjednički Kiidie tim // Foto: koprivnica.hr
Pobjednički Kiidie tim // Foto: koprivnica.hr

Damir Lacković, Mario Cesarić te Barbara i Tomislav Črgar za naslov pobjednika u sklopu projekta ‘Ready, Steady, Go!’, kojeg provodi Koprivnički poduzetnik s Udruženjem obrtnika Koprivnica, nagrađen je potpunosti plaćenim odlaskom na SHIFT konferenciju u Split.

Koprivničanci Damir Lacković i Mario Cesarić te Barbara i Tomislav Črgar, bračni par iz Zagreba, članovi su Kiidie tima koji je odnio naslov pobjednika u izradi poslovnog plana u sklopu projekta “Ready, Steady, Go!” kojeg Koprivnički poduzetnik provodi s partnerom, Udruženjem obrtnika Koprivnica.


Projekt je odobrio Europski socijalni fond, a njegova vrijednost iznosi 306.559,76 kuna. Europska unija financira ga s 95 posto.

Nakon dva mjeseca edukacija i razrade ideja u Poduzetničkom inkubatoru Koprivnica, najboljom je proglašena ona o razvijanju aplikacije za roditelje koji imaju potrebe za uslugama čuvanja djece izvan radnog vremena vrtića.

– Kamo s djecom iza 16 sati u medijima je bila aktualna tema prije šest mjeseci. U to smo vrijeme s jednim vrtićem radili nešto drugo i ideja mi je došla sama od sebe. Naš tim ovom aplikacijom želi olakšati i vrtićima i tetama i roditeljima – istaknuo je Tomislav Črgar.

Pojasnio je kako se njihova aplikacija na mobitelu koristi u tri koraka. U prvom se upiše termin kada roditelju treba pomoć oko čuvanja djeteta, u drugom aplikacija pronađe slobodne vrtiće u tom terminu u krugu od 10 kilometara, a u trećem koraku plaća se prvi sat korištenja čuvanja djeteta.

Testiranje aplikacije u tijeku je u Zagrebu. U njemu sudjeluju dva vrtića i nekoliko roditelja.

Črgar ističe da im je želja da njihova aplikacija postane svjetski poznata.

– Takvog nečega jednostavno nema. Nema čak ni oglasnika za čuvanje djece van radnih vremena vrtića – dodao je on.

Kiidie tim osvojenim prvim mjestom u projektu “Ready, Steady, Go!” osvojio je u potpunosti plaćen odlazak na SHIFT konferenciju u Split.

– Odlazak na SHIFT sigurno će nam omogućiti priliku da steknemo važne kontakte i zato nam je iznimno drago što smo pobijedili na ovom natjecanju. Na aplikaciji još moramo dosta raditi i najvažniji nam je uspjeh u pronalasku korisnika i na to smo orijentirani – naglasio je Črgar.

Na natjecanje su se prvotno prijavila četiri tima. U finalu je, osim Kiidie tima, bio i tim Prefio. Njihova ideja bila je software kao osobni alat za pomoć pri dobivanju odgovora na buduće ishode ili za dohvaćanje informacija o bilo čemu u prostoru i vremenu što je nedostupno putem uobičajenih fizičkih osjetila. Na ideji je radio Igor Grgić s Markom Samuelsonom i Debrom Fritz.

– Natjecatelji su se itekako potrudili i dolazili na edukacije. Naučili su izrađivati poslovni plan, pitchati, i sada znaju i ponešto o marketingu. Kroz dva mjeseca s njima smo prošli osnove poduzetništva i prvotne ideje s kojima su došli sad su već u ozbiljnijoj fazi i to me čini jako sretnom jer to znači da će vrlo vjerojatno netko od njih pokrenuti vlastiti posao i Hrvatska će biti bogatija za jednog poduzetnika – rekla je direktorica Koprivničkog poduzetnika Martina Golčić.

čitam...